BAFRA BEDESTEN’TE İMECE USÜLÜ ESNAF İFTARI

BAFRA BEDESTEN’TE İMECE USÜLÜ ESNAF İFTARI

Bafra'nın en eski işyeri ve alışveriş yeri olan Bedesten Aralığında esnaflar 4 yıldır geleneksel hale gelen iftar yemeğinde buluşuyorlar.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinde en eski alışveriş arastası olma  özelliğini elinde bulunduran Bafra Bedesten 3. Aralık Esnafları 4 yıldır geleneksel olarak tertip edilen iftar yemeği bu yılda arasta esnafının  katılımı ile gerçekleşti.

Bafra Bedesten Aralığında gerçekleştirilen toplu iftar yemeğinde imece kültürü de yaşatılıyor.

Bafra Bedesten 3.Aralık Esnafları iftar yemeği ile ilgili  yaptığı açıklamada, "Geleneksel iftar yemeğini 4 yıldır düzenliyoruz. Bizden önce şu anda rahmetli olan arasta büyüklerimizin başlattığı bu manevi yemekte yani İftar yemeğinde her esnafın bir katkısı var. Su böreğini, pilavını, yufka tatlısını, çorbasını, salatasını arastada bulunan ve tüm Türkiye’de ismini Bafra Nokulu, Bafra Kaymaklı Lokumu ve Su Böreği ile duyuran çeşitli ödüller alan ZALPA adlı işyerinde arastada bulunan hanımlar hazırlıyor. Birlikte oruç bozmanın da ulviyetine ve kutsallığına hep birlikte varıyoruz. İftar Yemeğinden ziyade gelenek haline gelen bu birlikteliliği gelecek kuşaklara, esnaflarımıza aktarmak ve tanıtmayı da hedefliyoruz.” diyerek konuşmalarını tamamladılar.

Konuşmadan sonra okunan ezan ile iftarlar yapıldı. Dualar edildi.

bafra-bdesten-¦-ftar-haber¦--(2).jpgbafra-bdesten-¦-ftar-haber¦--(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.