BAFRA BAL İSTİKLAL MARŞINI 'KUDÜS' İÇİN OKUDU

BAFRA BAL İSTİKLAL MARŞINI 'KUDÜS' İÇİN OKUDU

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri bedenleriyle "Kudüs" yazdı.

A+A-

Bafra Anadolu İmam hatip lisesi öğrencileri, Kudüs tepkilerini farklı bir yolla anlattı. Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenler bir araya gelerek okul bahçesine bedenleriyle "Kudüs" yazarak, havadan görüntülediler. Öğrencilerin birbirine kenetlenmesi gözlerden kaçmadı.

Bafra Anadolu Lisesi Bahçesine Toplanan Öğrencilere, Bafra Anadolu Lisesi Ailesi Adına Öğrenci Meclisi Temsilcisi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada;” Kudüs Ortadoğu’da bulunan dünyanın en eski şehirlerinden biridir. İlk kıble, peygamberler otağı, miraç şahidi, aşıklar evi, mana ile maddenin buluştuğu şehirdir. 

Dünyanın dört yanında terör örgütlerine silah vererek savaşlar çıkaran, sömürgeci ABD  Uluslararası hukuku yok sayarak Kudüs’ü İşgalci İsrail’in başkenti ilan ederek yeni bir karışıklığa ve çatışma ortamına sebep olmuştur. Bu keyfi uygulama kabul edilemez.

İşgalci İsrail in 14 yaşındaki Fevzi el CÜ’neydi isimli Filistinli bir çocuğu 22 askeriyle tutuklayıp, gözlerini bağlayıp hapse attığına yüzlerce çocuğu tel kafesler de tuttuğuna, Filistin halkını evinden yurdundan mahrum ettiğine şahit oluyoruz.

Bafra Anadolu Lisesi olarak dimdik duruşumuzla İsrail´i protesto ediyor. Kudüs ‘ün Özgür Filistin halkına ait olduğunu ifade ediyoruz.

 

 Anadolu şairi Necip Fazıl´ın sözleriyle sesleniyoruz.

 

" Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim! Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim " . 

 

Açıklama sonrası Mazlumların  Mağdurların sığınağı ve sesi olan Ülkemizin İstiklal marşını, özgür KUDÜS  için okundu.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.