Bafra'da Anadolu Gençlik Mekkenin Fethini Kuran Ziyafetiyle Kutladı

Bafra'da Anadolu Gençlik Mekkenin Fethini Kuran Ziyafetiyle Kutladı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıl dönümünü düzenlenen programla kutlandı.

A+A-

Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, İstiklâl Marşı’nın ardından Bünyamin Koç, Kahraman Şekercioğlu ve Kadir Demirci hocalarımız tarafından  Kur'anı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği Başkanı Muharrem Şengül, AGD olarak Türkiye'nin 81 ilinde 600'ü aşkın noktada Mekke'nin Fethi programları düzenlediklerini belirtti. Miladi takvime göre 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke'nin yeni bir yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Şengül,"Bu gece miladi takvimle 2018 yılı bitiyor ve dünya 2019 yılına giriyor.

Dünyanın ve İslam aleminin durumuna baktığımızda yeni fetihlere ihtiyaç duyulduğu da ortadadır. İslam dünyası kan ağlarken emperyalist güçler ise, hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekilde uyutup uyuşturarak kitleler duyarsızlaştırıyor ve hakikati örtbas ediyorlar. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir" dedi.
    Minik öğrenciler ve Kaşif gruplarının gösterilerinin ardından İlahiyatçı Mikail Özkan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Özkan konuşmasında "Öyle bir hale geldik ki Müslüman noel kutlamaz diyen insanlar garipseniyor. Müslüman'ın yılbaşıyla işi olmaz, piyangoyla işi olmaz içki ve kumarla işi olmaz dediğimiz zaman ötekileştirilmeye çalışılıyoruz. Sözüm ona Müslümanlar söz sahibi ama Müslümanlar temel düsturlarını öne çıkarttığı zaman aşağılanmaya çalışılıyor.

Ama bizler kınayanın kınamasına aldırmadan doğru bildiğimizi Resulullahın doğru bildiğiyle hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi. Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam eden programımız Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediye ve plaket takdimi yapılarak dualarla sona erdirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.