Bafra Alarm Veriyor

Bafra Alarm Veriyor

Bafra Alarm veriyor: Vaka sayıları % 70 arttı.

A+A-

Bafra'da bayram tatilinden  sonra vaka sayılarında artış gözlendi. Kurban Bayramından önce neredeyse sıfır olan vaka sayıları Kurban Bayramı ve sonrasında bafra adete  patlama yaşıyor. Edindiğimiz bilgiye göre günlük vaka sayıları şuan 100'lere ulaştı ve gittikçe artmaya devam ediyor. 

DELTA VARYANTI PLUS DAHA GÜÇLÜ

2019 yılında Çin'in Wuhan kentinde Dünya'ya yayılan ve ülkeleri çıkmaza sokan Korona Virüs kendisini geliştirerek mutasyona uğradı. 

Delta varyantı dünyada yeni bir tedirliğine yol açtı. Delta Plus, Delta varyantının bir türü ve K417N adı verilen bir ‘spike’ protein mutasyonuna sahip elta Plus, Delta’nın mevcut özellikleriyle bir araya geldiğinde; daha kolay yayıldığı/bulaşabildiği, akciğer hücrelerine daha kolay tutunduğu ve virüsü etkisiz hale getiren monoklonal antikor tedavisine karşı daha dirençli olduğu için ‘endişe’ yaratıyor. Bu nedenle de DSÖ, Delta ve Delta Plus varyantlarını ‘endişe verici’   Delta ve Delta Plus varyantları aşılardan ve hastalığa karşı önceden var olan bağışıklıktan kaçabiliyor. Plus ön adlı varyant, ilk olarak geçen yıl Hindistan'da tespit edilen ve ikinci dalgada çok sayıda yeni vaka ve can kaybına yol açan Delta varyantı ile bağlantılı" dedi.

DELTA VARYANTININ ÇOCUKLARDA ETKİSİ 

Delta varyantının çocuklar üzerindeki etkisini, “Çocuklarda Delta varyantı soğuk algınlığı gibi hafif bir rahatsızlıktan, zatürre gibi çok ağıra giden farklı durumlar yapabiliyor  Bugüne kadar elde edilen kanıtlar, çocukların çok azının COVID-19 enfeksiyonuna bağlı ciddi semptomlar geliştirdiğini gösteriyor. Dünyadaki veriler üzerinden değerlendirdiğimizde, çocuklar için yoğun bakıma kabul oranı 100 binde 1,5. Bu oran yetişkinlerde ise 100 binde 42,5.”

AŞIDAN BAŞKA ÇIKIŞ YOLUMUZ YOK

Aşı, şu an için COVID-19’dan kurtulmanın tek çaresi, “Her yaş grubu hızla aşılandığı takdirde toplumsal bağışıklık kazanılacak” diyor. Aşının, tek çıkış yolu olduğunu vurguluyor:

“Aşıdan başka bir çıkış yolumuz yok. Yapılan bir çalışma, yetişkinler arasında aşılama oranındaki her 20 puanlık artışın, çocuklarda enfeksiyon riskini yarı yarıya azalttığını gösteriyor. Bu sonuçlar, yetişkinlerin aşılanmasının kendileri kadar, çocukları için de ne kadar önemli olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.” dedi.

HABER : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum