Bafra Alaçam'lılar Derneğinden Keşkek ve Yayla Güreşler Yapıldı

Bafra Alaçam'lılar Derneğinden Keşkek ve Yayla Güreşler Yapıldı

Bafra Alaçamlılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak tertip edilen Yayla Şenliklerinin 7.’si bu yıl Alaçam Kızlan Hüseyin Dede Mevkiinde 2 yıl aradan sonra yeniden yapıldı.

A+A-

 

Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Kızlan Köyü Hüseyin Dede mevkiinde yapılan 7. Geleneksel Keşkek Şöleni ve Yayla Güreşleri büyük ilgi gördü. Şenlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bafra Alaçamlılar Derneği Onursal Başkanı, İşadamı Bayram Civelek’in Kuran-ı Kerim okuması, 2 yıl önce şenlik alanında tahta tribünün çökmesi sonucu vefat eden 2 kişi için duaların okunmasından sonra güreşlere geçildi. Sırasıyla sembol, minik, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyü korta, başaltı son olarak da başpehlivanlık güreşleri yapıldı.  Güreşler arasında Keşkek Ağalığı seçimi yapıldı. Uzun bir çekişmenin ardından dursunlar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı, İşadamı Mehmet Dursun 7.000 lira vererek Keşkek Ağası seçildi. Keşkek Kazanı Dualarla açılarak şenliğe katılan yaklaşık 10.000 kişiye dağıtıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar,’’İnsanları kaynaştırmak amacıyla geleneksel olarak her yıl böyle etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl 7.si düzenlene bu şenlikte birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gördük. Bu tür etkinlikler sayesinde yıllardır birbirlerini görmeyen dost ve arkadaşlar özlem gideriyorlar.’’dedi.
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ise''Yapılan bu tür festivaller birlik beraberlik açısından güzel etkinliklerdir.  Bizim bu birlik beraberliğimiz sayesinde Bölgemiz ve Türkiye’miz daha da gelişecektir. Türkiye'de yapılan tüm çalışmalarla geleceğimiz güzel olacak. Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Alaçamlıların, bu etkinlikte bir araya gelmesinden dolayı çok mutluyum.’’diyerek sözlerini tamamladı. Şenlikte bir konuşma yapan Bafra Alaçamlılar Dernek Başkanı Salih Helvacı,’’ Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu yıl 7.sinin düzenlediğimiz Yayla Şenliklerimize hoş geldiniz.

2003 yılında kurulan derneğimiz dünyanın neresinde olursa olsun bu coğrafyanın havasını teneffüs etmiş suyunu içmiş sımsıcak dostluğunu yaşamış tüm kardeşlerimizi bir araya getirmek, dostane yaşamlarına vesile olmak amacı taşımaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyen derneğimizin festival havasında geçen yayla şenlikleri ise ulusal anlamda adından söz ettirmeye başlamıştır. Bizler sizler gibi Samsunlu Bafralı, Alaçamlı, Vezirköprülü, Havzalı Lâdikli, Ondokuzmayıslı kısaca Türkiyeli olmanın seçkinliğini yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Birlik ve Beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde atalarımızdan aldığımız feyz ve değişmez kültürle geleceğe birlikte yürüyoruz. Şenliğimizin hayata geçmesinde maddi manevi desteğini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan varlıklarıyla destek olan saygıdeğer Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Almanya’dan, İstanbul’dan, Bursa’dan Yurdumuzun her köşesinden gelen gönül dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.’’dedi.

Konuşmalardan sonra Başpehlivanlık Güreşlerine geçildi. Güreşler arasında ise Şenlik Ağası seçimi yapıldı. İşadamı Bayram Civelek ile Ağalığa soyunan Birlik Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Büyüker çetin geçen pazarlıklar sonunda 15.000 lira ile Şenlik Ağası oldu. Başpehlivanlık mücadelesinde Gerze Bölgesi güreşçisi Mustafa Yiğit’i güzel bir oyunla ve alkışlar arasında tuş eden Bafralı Milli Güreşçi ve Güreş Hocası Tamer Turan başpehlivan oldu.

Şenlik Koçu ise Şenlik Ağası tarafından Kızlan Jandarma Karakoluna bağışlandı. Şenliğe MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Samsun Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy, Bafra Öğretmenevi Müdürü Veysel Kırcalı, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Banka Müdürleri ile Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda vatandaş katıldı. Güreşte dereceye girenlere madalya töreni düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.