BABALARDAN ETEKLİ TEPKİ

BABALARDAN ETEKLİ TEPKİ

Samsun'da Babalar Günü kutlaması düzenleyen Boşanmış Babalar ve Aile Platformu tarafından

A+A-

 "En baba etkinlik" adı altında düzenlenen programda boşanmış babalar etek giyerek çocuklarının kendilerini verilmemesini protesto ettiler. 

Boşanmış Babalar ve Aile Platformu üyeleri Samsun'da babalar günü dolayısıyla etkinlik düzenlediler. Anıt Park'ta düzenlenen etkinliğe katılan boşanmış babalar çocuklarının kendilerine verilmemesine tepki göstererek kadınlarla ilgili çıkan yasaları protesto ederek, etek giydiler. Boşanmış Babalar ve Aile Platformu adına açıklamada bulunan Hüseyin Kılınç, "Türkiye'de 5 yılda 575 bin boşanma gerçekleşti.1 milyon 150 bin kişi birbirlerine küstü, yada düşman oldu. Ortalama ikişer çocuktan 5 yılda 1 milyon 150 bin parçalanmış aile çocuğu oldu. Boşanmış çiftlerin anne ve babalarını da katarsanız, 2 milyon 300 bin kişi birbirlerine küstüler ya da düşman oldular. Aileyi Koruma ve Kadına Yönelik Şiddeti Önlemeye Dair kanun olan bizdeki adı Aileye Darbe Yargısız İnfaz Kanunu, 14 ayda evlerden sokaklara atılan erkek sayısını 100 bin olarak gerçekleştirdi. Biz erkeklerin kağıtlarında biten evlilik kafamızda bitmiyor. Çocuklarımızı göremiyoruz. Çocuklarımızdan haberdar olamıyoruz. Feryat ediyoruz. Koşturuyoruz. Taşkınlık yapmıyoruz. Şiddet çağrısı yapmıyoruz" dedi.
Hüseyin Kılıç, konuşmanın ardından parktaki çocuklara üzerinde çocuklara "Canım yavrum seni çok seviyorum" yazıyı balon dağıttı. Baba konulu müzikler çalındı, şarkılar söylendi ve yarışmalar düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.