AZİZ YILDIRIM’I SEVMİYORUM

AZİZ YILDIRIM’I SEVMİYORUM

Samsun’da katıldığı söyleşide bir öğrencinin 3 Temmuz süreciyle ilgili yaşananlar hakkında sorduğu soruya cevap veren eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Saran, Aziz Yıldırım’ı sevmediğini açıkladı.

A+A-

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen “Yaşam Öyküsü, Spor ve Başarı” isimli söyleşiye katıldı. Gençlik Kulübü Üyesi Fercan Köksal’ın sorduğu soruları cevaplayan Sadettin Saran, yaşam öyküsünü, sporu ve başarıları hakkında katılımcılara bilgiler ve öğütler verdi. Daha sonra salonda bulunan öğrencilerden soru alan Saran, bir öğrencinin, “3 Temmuz süreciyle yaşananlarla ilgili bu dönemde Fenerbahçe’den 7.5 milyon TL’lik bir alacağınız var. Neden vazgeçtiniz?” sorusuna, “Alacağımdan vazgeçmedim, fedakarlık ettim. Çünkü düşene vurulmaz. Bizim Anadolu’da bir tabirdir bu. Basın da var burada yanlış anlaşılmasın ama Aziz beyi sevmiyorum. Ama sonuçta düşmüş bir insan. Pardon, sıkıntılı bir süreçtir 3 Temmuz. Dolayısıyla bize de yakışmazdı. O yüzden onu beklemeye aldık” dedi.
“Fenerbahçe başkanı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna da Saran, “Ben bu hayalimi hep söyledim. Bana ilk başlarda ‘hayalin sende kalsın, söyleme, olamazsın, fırsat çıktığı zaman, olduğun zaman ben istemiştim dersin’ dediler. Ben hep bir şeffaf bir politika uygulamayı düşünenlerdenim. Hiç kimsenin arkasından iş çevirmemeye özen gösterdim. Aziz Yıldırım beni yönetime alırken de demiştim, ‘benim böyle bir hedefim var’ diye. Beni kulüpten ihraç ettiler. Geri döndüm. Bir daha ihraç ettiler. Yine pes etmedim. Böyle bir hedefim var. Olmazsa olmaz” diye konuştu.
Söyleşinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Saran, önümüzdeki dönem Fenerbahçe Başkanlığı’na aday olup olmayacağıyla ilgili soruya, “Bunları konuşmak için daha erken, daha kongre süreci ortada yok. Ben nereye gitsem bana bu soru soruluyor. Ben de böyle bir niyetimin ve hayalimin olduğunu hep söyledim. Ama bugünler bunu konuşmak zor ve doğru değil. Derbi için üzüldük ama çok üzülecekte bir şey yok. Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bu zor dönem geçecek ve Türk sporu adına tertemiz bir sayfa açılacak. Bence bu süreçte hayırlısı olacak” şeklinde cevap verdi. 
Derbilerde rakip takımın seyircisinin alınmamasına karşı olduğunu belirten Saran şöyle konuştu: 
“Bunlar dünyanın hiçbir yerinde yok. İspanya’da, Almanya’da hep beraber seyrediyorlar. Ama bu şartlara gelindi. Bu şartlara gelinmesindeki en büyük sebeplerden biri de yöneticilerin düşüncesiz ve yersiz beyanları oldu. Benim adıma Fenerbahçe çok önemli ama Fenerbahçe’den de önemli olan Türk sporudur. Türk sporu adına yöneticilerin bu tür gerginliklere çok dikkat etmesi gerekiyor. O gelsin, bu gitsin diye bunları doğru bulmuyorum. Rekabeti belirli bir seviyede tutmak gerekiyor. Gençlere ve sporculara örnek olmuyoruz. Daha sağduyulu olmak gerekiyor. Ben 2 defa ihraç edilmiş bir insanım. Çıkıp da ‘seviyorum’ demek doğru bir şey olmaz. Haksız yere ihraç edildim. Bu konulara da çok girmek istemiyorum. Burada öğrenciler sorular sordu, ben de onlara cevap verdim.” 
OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Gençlik Kulübü Akademik Danışmanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker de hazır bulundu. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Saran’a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum