Azerbaycan Türkiye’de Yerel Seçimleri Yakından Takip Edecek

Azerbaycan Türkiye’de Yerel Seçimleri Yakından Takip Edecek

Azerbaycan Türkiye’de Yerel Seçimleri Yakından Takip Edecek

A+A-

Yeni Azerbaycan Partisi Gence milletvekili, Milli Meclis’ın sağlık komisyonu başkan yardımcısı Musa Guliyev gazetemize yaptığı açıklamada Azerbaycan’da da 31 Mart seçimlerinin ilgiyle izlendiğini söyledi.

Sayın Guliyev Azerbaycan’da herkesin kendilerine dost ve kardeş ülke olan Türkiye’de yine de demokrasinin, istikrarın ve özgüvenin zafer çalacağına inandığını belirtti. Türkiye’nin yıllardır özgürlük, insan hakları, demokrasi konusunda ciddi anlamda yol kat ettiğini söyleyen Azerbaycanlı milletvekili bu ülkede halkın değerlerinden üstün başka hiçbir şeyin olmadığını da sözlerine ekledi:

‘‘Biz buna cani- dilden inanıyoruz ve inanıyoruz ki, bu seçimler halkın istediği gibi sonuçlanacaktır.

Ben Azerbaycan parlamentosunun delegesi olarak Türkiye’de birkaç kez Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini izledim ve hemen her seçimde nasıl dürüst, adil bir seçim gerçekleştirildiğine tanık oldum.

Bu seçimlerde de Türk halkının doğru seçim edeceğine cani – dilden inanıyorum ve kendisini yönetecek yerel yönetimini belirleyecektir.

Önceden tahminde bulunmak belki de biraz politik etiketten uzak kalabilir, ama bizim düşüncemiz şudur ki, yaklaşık yirmi yıldır Türkiye’nin düzgün yolda yürümesine kılavuzluk yapan, ülkeyi güçlendiren, milleti bir arada tutmasını bilen ve ülkeyi yerel ve ulusal bazda yeni başarılara taşıyacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimden de zaferle çıkacaktır.

Ve AK Parti’nin zaferi tüm Türkiye halkının zaferi olacak diye düşünüyorum. Bu zaferin sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda tüm Türk dünyasına başarılar getireceğine varlığımızla inanıyoruz ve bu genel anlamda Türk dünyasının arzusudur. Güçlü Türkiye aynı zamanda güçlü Azerbaycan demektir.’’

 

Ülker Piriyeva

Ankara

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.