Aydoğan Yılmaz: "Bafra'ya Kimse Üvey Evlat Muamelesi Yapmasın!"

Aydoğan Yılmaz: "Bafra'ya Kimse Üvey Evlat Muamelesi Yapmasın!"

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, son yıllarda Bafra’nın genel sorunu olan lağım kokusu ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Son yıllarda, özellikle yaz aylarında Bafra’da bulunan menfezlerden havaya yoğun bir lağım kokusu yayılmaktadır. 

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz’ın konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; “Halkımız bu sıcak günlerde dışarıda gezemez, evlerinde pencerelerini dahi açamaz hale geldiler. Bafra büyük bir çevre sağlıyla karşı karşıya. Nitekim bu sorunun çözümü konusunda ne gibi çalışmalar yapılıyor? Sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi destek veriyor mu? Bu soruların cevabı merak konusu. Bafra 150 bin nüfuslu büyük bir ilçedir. Nüfus her yıl artarken, alt yapı, trafik, ulaşım, sağlık sorunları bununla birlikte artış göstermektedir. Haliyle bu sorunları giderecek olan da Belediyeler ve merkezi hükümetlerdir. Bugün yaşadığımız lağım kokusu sorununun çözümü de Büyükşehir Belediyesine aittir. Büyükşehir yasası çıkmadan önce Bafra Belediyesi, o günün ekonomik ve teknik şartlarına göre bu sorunları çözmek için yatırım yapmış, hizmet etmeye çalışmış fakat o çalışmalar bugünün şartlarına göre yeterli gelmemiştir. Tespitler doğrultusunda, lağım ve yağmur sularının birlikte taşındığı kanalizasyon sistemlerinin de tadilata ve yenilenmeye ihtiyacı vardır.” dedi.

LAĞIM KOKUSUNA İYİ PARTİ BAFRA TEŞKİLATINDAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İyi Parti Bafra İlçe teşkilatı adına çözüm önerilerini sunan Başkan Yılmaz, “Sorunun tespitine ve halkın çevre sağlığı konusunda yaşadığı bu sağlık sorununa sessiz kalamazdık. Bilirkişi ekibimizle beraber tespitler doğrultusunda aşağıda belirttiğimiz çözüm önerilerini getirdik.

-    Çoğu kez kanalizasyon boru sistemlerinden kaynaklanmaktadır. İnşaat ve altyapı çalışmaları sırasında yüzeye yakın borularda çatlama, kırılmalar oluşmakta buharlaşan suyla veya direk kırılan ve çatlayan bu borulardan sızan gazla beraber oluşmaktadır. Sorunun çözümü için bu boruların tespit edilip yenilenmesi gerekmektedir.

-    Lağım ve yağmur sularının birlikte taşındığı kanalizasyon sistemlerinde ana boruya bağlantı yerlerindeki giriş yada çıkış içerik tutma havuzları vardır. (Bafra’nın kanalizasyonunda var mı, bilinmiyor) Çoğu zaman bu bağlantı yerlerinden havaya lağım gazı sızar. Bu sorunun çözümü için de havuza giriş bağlantılarına koku kapanları konulması gerekir.

-    Arazi eğimine göre akan lağım sistemleri yerçekimi kurallarına göre çalışır. Kentte lağım yükü belirli saat aralıklarına, boru içinde kalma süresine ve akım hızına göre değişir. Kanalizasyon eğimleri de cadde ve sokak eğimlerine göre olmalıdır. Bu nedenle lağımın kanalizasyonda çökme olasılığı artmaktadır. Akışkanlık olmadığı zaman bu sorunlar ortaya çıkar. Buda kokuya neden olmaktadır. Bu durumlarda özel pompa sistemleri akışkanlığı arttırabilir. Bildiğimiz kadarıyla bu pompa sistemleri bizim alt yapımızda yok. Yağmur suyunun ya da lağım suyunun az olduğu dönemlerde basınçlı suyla yıkamak, kokunun azalmasına büyük ölçüde yardımcı olur.

Yukarıda bahsettiğimiz tespitler ve çözüm önerileri geçici olarak bu sorunu ortadan kaldıracak fakat gelişen ve büyüyen bir Bafra için bu alt yapı sistemi şimdi ve gelecekte cevap vermeyecektir. Çözüm birleşik sistemin ayrılması, kanalizasyon ve yağış sularının ayrı boru sistemlerinin toplanması, boru giriş-çıkış havuzlarının olması ve pompa sistemlerinin kurulmasıyla olur. Yani alt yapının yenilenmesi şart!” dedi.


BAFRA’YA KİMSE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMASIN

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Bafra’yı ikinci plana attığını dile getiren Başkan Aydoğan,”Samsun Büyükşehir Belediyesi , yatırımlar konusunda önceliği diğer ilçelere ve Merkez İlçelere veriyor. Hatta 3 ay önce alt yapı yatırımları konusunda , 4 Mart 2020 tarih ve 12424 sayılı Büyükşehir’e bağlı kuruluş olan Saski Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası  A.Ş.’den kullanacağı Merkez İlçeler için (Atakum ,Canik ,İlkadım), atık su ve yağmur suyu altyapı yapısında 74 milyon 263 bin 578 lira kredi kullanımı için başkana yetki verildiği kullanım içinde girişimde bulunuldu. İyi Parti Bafra İlçe Başkanlığı olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında olan konularda neden Bafra ikinci plana atılıyor? Bu konular Bafralı meclis üyeleri tarafından çevre sağlığı komisyonunda veya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde neden gündeme getirilmiyor?

Buradan Belediye Başkanımız Hamit Kılıç’a sesleniyorum. Bu sorunları dile getirirken biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi İyi Parti meclis üyelerimizle gündeme getirelim. Bafra için ne gerekiyorsa yapalım.

Bafra’ya Kimsenin Üvey Evlat Muamelesi Yapmasına Hakkı Yok! “ şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum