Aydoğan Yılmaz, Atatürk ordunun bir kısmını Çağşur köyüne gönderdi!

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, 372 Çağşur katliamını değerlendirdi.

A+A-

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Barış Medya Grubunu ziyaret etti.

Ziyareti sırasında geçtiğimiz günlerde MHP Belediye Meclis üyesi Hakan Aytünür tarafından Belediye Meclis toplantısında gündem olan ve Hasan Yiğit'in de kaleme aldığı 372 Çağşur Katliamı’nı Abdullah Özdemir ile değerlendirdi.

Yılmaz ifadelerinde;

‘’Hasan hocam yazarlık konusunda, genel anlamda Bafra’nın tarihinde kahramanlık yapmış ve simgesel olaylar ile ilgili kitaplar yazıyor. Buradan Hasan Yiğit hocamıza bu değerlerimizi bu günlere taşıyarak yaşattığı için teşekkür ediyorum. Tabi bunun yanında da meclis üyesi arkadaşımız Hakan Aytünür’ün, Aralık ayında ki meclis toplantısında Esençay ile ilgili isminin değişmesi için önerge getirmesi ve orada ki yaşanan zalimliğin, bir anlamda simgesel olarakta bugünlere taşınması adına bir önerge getirmesi bizi gerçekten memnun etti. Güzel bir düşünceydi.

Şimdi Esençay eski adıyla Çağşur, 1917 yılında büyük bit katliama şahit oldu orada ki rum çetelerinin baskısından ve çatışmalardan dolayı. 372 tane olan vatandaşımız orada katliama uğradı. Camide vatandaşlarımız yakıldı. Hamile olan kadınlar öldürüldü.

Büyük bir katliam yapıldı. Tabi bu katliam sonucunda Kurtuluş Savaşı başladıktan sonra o dönemde Atatürk’ün bu bölgeyle ilgili olarak çalışma yapıp ordunun bir kısmını bu bölgeye göndermesi ile beraber bu çeteler bertaraf edildi. ‘’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.