AVUKAT AÇIKLAMA YAPTI İŞGAL ETMEDİK KİRALADIK

AVUKAT AÇIKLAMA YAPTI İŞGAL ETMEDİK KİRALADIK

Sağlık Müdürlüğü, otoparkçıların hiçbir kamu kurumla ilgisi olmadığını açıklarken, otoparkçılar araziyi Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiralama talebinde bulunduklarını duyurdu.

A+A-

17/07/2019 tarihinde Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi yan tarafında bulunan otopark alanı üzerinde yapılan tahliye işlemi ile ilgili olarak bazı haber ve medya kuruluşları tarafından yazılı ve görsel çeşitli haberler yapılmıştır. Bu haberler, kamu ve vatandaş yararını gözetmek iddiasıyla yayımlanırken aşağıda belirtilen hususlar ışığında bütün işlemlerini resmi olarak yürüten ve tek gayesi, işletme açarak iş ve aş oluşturmak olan müvekkillerimin, asla hak etmedikleri sıfat ve suçlamalarla hakları, kanunlar nezdinde belirtmek isteriz ki adeta gasp edilmiş, kişilik hakları zedelenmiştir.

 

            Kamuoyuna, tarafımızın hiçbir görüşü alınmadan yansıtılan ve haberlere konu olan içeriğin resmi gelişimi, aynen aşağıda yazıldığı şekilde gelişmiştir;

 

Müvekkilim Ayşegül A. tarafından mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait bulunan taşınmazın üzerinde yer alan otopark alanının kamu yatırımı yapılana kadar kiralanması talebi ile Milli Emlak İl Müdürlüğüne 03/07/2019tarihinde yazılı olarak kiralama talebinde bulunulmuştur. Bu talep sonrasında yine ilgili Müdürlüğe yapılan 10/07/2019tarihli başvuru ile fiilen kullanım bedelinin hesap edilerek kullanım ücretinin tahsili talep edilmiştir. Bu talep üzerine ilgili il müdürlüğü ekiplerince 16/07/2019tarihinde mahalde gerekli ölçüm ve hesaplama işlemleri ile ecrimisil kira bedeli tespiti çalışmaları tamamlanmıştır.

           

            Yine bu işlemlerin yapılması esasında, kiralanması için gerekli hukuki başvuruların yapıldığı ve gerekli hesaplamaların da yapıldığı zaman dilimi içerisinde ilgili idare tarafından başvurucu müvekkile alanı kullanmaması hususunda yazılı bir uyarıda bulunulmadığı gibi aynı zamanda da talebin olumsuz olarak kabul gördüğüne ilişkin de bir yazılı ihtar verilmemiştir. Nitekim 17/07/2019tarihinde yapılan tahliye işleminin hangi hukuki gerekçe ile yapılmış olduğu da anlaşılabilmiş olmamakla birlikte, yapılan bu işlemlere karşı da ayrıca her türlü hukuki ve cezai haklarımızı da kullanacağımızı bildiririz. Yapılan bu tahliye işlemi sonrasında ise İl Milli Emlak Müdürlüğünce tebliğe verilmiş olan 12/07/2019tarihli yazı cevabı esası ile de öğrenmiş olduğumuz üzere, ilgili arsanın sağlık tesisi ve hastane rezerv alanı olarak şehir hastanesi yapılmak üzere 2 yıl süre ile ön tahsisinin yapılmış olduğunu, ancak tahsis süresinin dolduğunu ancak tahsis süresinin uzatılıp uzatılmayacağı noktasında da ilgili kurumdan bilgi istendiği ve bu alanın da otopark olarak kiralanmasının uygun olup olmayacağı noktasında da bilgi istendiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

 

            Yapılan haber yayınlarında müvekkiller aleyhinde “işgalci”,“otopark mafyası”, “değnekçi” gibi terimler kullanılmış olmakla birlikte, hiçbir şekilde müvekkillerimin bu ithamlar ile uzak yakın bir ilişkileri söz konusu değildir. Yine bu şekilde asılsız ve mesnetsiz bir şekilde suçlamalar ile halkımızın gözü üzerinde müvekkillerim itibarsızlaştırılmak istenilmiştir. Bu kişiler ve ilgili yayın kurumları hakkında da ayrıca her türlü ceza-i ve hukuki haklarımızı da saklı tutacağımızı bildiririz.

 

           

Tüm bunların dışında, Samsun İlinin en değerli noktasında bulunan, fuar alanı olarak bilinen alandaki otoparkların, gece klüp ve düğün salonlarının, lunapark ve çay bahçelerinin de mülkiyetlerinin milli emlak müdürlüğüne ait bulunmasına karşın bu alanları işleten şahısların milli emlak müdürlüğü ile aralarında kira sözleşmelerinin bulunup bulanmadığının kamuoyuna derhal açıklanmasını, bulunmuyor ise bu işletmecilerin bu alanlarda hangi hukuki gerekçe ile barındırılıyor olduklarının bildirilmesini, bu kişilerin işgalci, değnekçi, mafya vs. gibi ithamlar ile neden nitelendirilmediği, bu durumun Anayasanın 10 maddesinde yer alan kanun önünde eşitlik ilkesine aykırılık teşkil edip etmediğinin ve aynı zamanda tüm bu işletmeciler hakkında müvekkillerimize uygulanan adli yaptırımların neden uygulanmadığının kamuoyu ile paylaşılmasını, sonuç olarak konu hakkında sorumlular hakkında da gerekli adli tahkikatların başlatılması için hukuki girişimlerde bulunacağımızı da aynı zamanda belirtmek isteriz.

          .

            Yaşanan bu süreç içerisindeki hukuka aykırı uygulama ve yaptırımlara karşı da aynı zamanda her türlü ceza-i ve hukuki haklarımızı da kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

                                  

 

 

                                                                                                Avukat

                                                                                              Adem Erol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.