‘"Atıktık Dönüştük Bak Ne Olduk” sergisi açıldı

‘"Atıktık Dönüştük Bak Ne Olduk” sergisi açıldı

Samsun`un Alaçam İlçesi`nde “5 Haziran Dünya Çevre Günü ve çevre haftası Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘’Atıktık Dönüştük Bak Ne Olduk” sergisi ve çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

A+A-

Etkinlikler kapsamında Atatürk Ortaokulunda düzenlenen çevre haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa, İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Çevre ve Şehircilik İl Şube Müdürü Mesut Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Ertan Baş, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Atatürk Orta Okulu Müdürü Sakine Akbulut  Ruşen yaptı.‘’Doğayı korumak İnsani ve ahlaki bir sorumluluk olduğu kadar okulumuzun da önemli bir misyonudur. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, ilçede ve ilimizde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırladığımız ‘’Atıktık Dönüştük Bak Ne Olduk”  geri dönüşüm  projesini başlatarak güzel  ve etkili çalışlar sonucunda sergimizi hazırladık. Dünyanın dengesini bozan, çevreyi kirleten, israfa yol açan birçok atık malzemeyi geri dönüştürerek birbirinden farklı fonksiyonel ürünleri tasarlayıp onları yeniden  kullanılır hale getirmeye çalıştık” dedi.

Samsun Çevre ve Şehircilik İl  Şube Müdürü Mesut Yılmaz da, 20. yüzyılın ikinci yarısı ile birlikte sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının çevre sorunlarının artmasına sebep olduğuna işaret ederek, “Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre sorunları insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliğinden kaynaklanmaktadır. Balıklar çevre kirliliğinden en fazla etkilenen canlıların başında gelmektedir. Bu sebeple Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü kabul edilmiştir. Çevre kirliliğini insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz” dedi. Konuşmaların ardından yöresel halk oyunları öğretmenler ve öğrenciler tarafından sergilendi. Program çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere takdir belgelerinin verilmesiyle son buldu.

1-444.jpg2-412.jpg3-345.jpg4-230.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.