Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları sergilendi

Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları sergilendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk’ün 77. ölüm yıl dönemi nedeniyle Kent Müzesi’nde ‘Atatürk ve Samsun’ isimli resim sergisi açıldı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında anmak için “Atatürk ve Samsun” isimli resim sergisi düzenledi. Samsun Kent Müzesi Tematik Sergi Alanı’nda açılan resim sergisinde Atatürk’ün 1924, 1928, 1930 Samsun ziyaretleri esnasında çektirdiği fotoğraflar ve 1938 yılındaki Samsun 10 Kasım törenlerine ait fotoğraflar yer alıyor. 105 fotoğraf ve 37 levhadan oluşan sergide Atatürk’ün Samsun’da çektirdiği fotoğraflar ve bazı belgelerle birlikte Atatürk’ün ölümünden sonra Samsun’da çıkan gazetelerin kupürleri sergileniyor.
Ayrıca, sergide Atatürk’ün Samsun fotoğraflarının yanı sıra askeriye kayıt olduğu ilk askeri künyesi, lise ve harbiye notlarına dair orijinal belgeler ve Uşak’tayken “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz. İleri!” emrini verdiği yazılı belge de bulunuyor.
Serginin açılışını yapan Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, açılıştan sonra diğer katılımcılarla beraber sergiyi gezdi.
Kent Müzesi Sergi Alanı’nda kurulan ‘Atatürk ve Samsun’ resim sergisi 1 ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

atanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-001.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-002.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-003.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-004.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-005.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-006.jpgatanin-bilinmeyen-fotograflari-sergilendi-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.