ATAKUM’DA HIDIRELLEZ COŞKUSU

ATAKUM’DA HIDIRELLEZ COŞKUSU

Atakum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdırellez kutlamaları dün gece sahilde çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

A+A-

Deniz Kafe-Restaurant ve Halk İskelesi arasındaki bölgede yoğunluk olmak üzere tüm sahilde kutlanan Hıdırellez şenlikleri, birbirinden ilginç ve güzel anlara sahne oldu. Geleneksel hale gelen ve yaşlı-genç binlerce kişinin katıldığı şenliklerde, ışıl ışıl olan Halk İskelesi ve Hıdırellez Hatırası Panosu oldukça ilgi gördü. Şenliklere katılanlarla yakından ilgilenen, ateşin üstünden atlayan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sabaha karşı halkla birlikte sahildeki kumlara dileğini yazdı. Başkan Burma, “Atakum ve Atakumlu için güzel, mutlu günler” dileklerinde bulundu.
Şenlikler Başkan Burma’nın da eşlik ettiği horon ve çeşitli oyunların oynanması, çay, yumurta ve soğan dağıtımı ile sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Başkan Burma ve bir grup katılımcı ellerindeki meşalelerle iskele üzerine çıkarak, halka karanfil dağıtırken, sonra hep birlikte bu karanfilleri denize bıraktılar.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.