ATAKUM'DA ASILSIZ HABER ÜZERİNE

ATAKUM'DA ASILSIZ HABER ÜZERİNE

09.09.2019 tarihinde yerel basın organlarından birisi tarafından yayınlanmış olan

A+A-

“Başkan Cemil DEVECİ ’nin Sağında Hacizler Solunda Brütüsler” başlıklı haberinde geçen ifadelere cevabi hakkımız doğmuş ve bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Atakum Belediye Başkanlığı ’nı İYİ Parti’nin büyük desteği ile Millet İttifakı Adayı Sayın Cemil DEVECİ kazanmıştır. İyi Parti’nin seçim sürecinde yapmış olduğu çalışmalar ve kampanyalar gerek CHP, gerekse başkan adayımız Sayın Cemil DEVECİ tarafından takdirle karşılanmıştır. Bugüne kadar gelişen olaylar ve yapılan maksatlı haberlere karşı gerek başkanımız gerekse ittifakımızın zarar görmemesi adına herhangi bir açıklama yapma gereği duymadık ve başkanımıza karşı yapılan maksatlı haberlerin her zaman karşısında durup destek olduk.

Ancak 09.09.2019 tarihinde yapılan maksatlı, yanlı ve belli ki Millet İttifakını hazmedemeyen bazı şer odakları, bu haberleri yaptırarak gerek Belediye Başkanımız Cemil DEVECİ ‘ yi, gerek İyi Parti ’yi gerekse Millet İttifakını zor duruma düşürmeye çalışmaktadır. Söz konusu haberde geçen ”Bu ihanetin ise Deveci ’nin partisine mensup kişiler tarafından yapıldığı adeta ayyuka çıkmış durumda” ifadesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç meselesi olduğundan dolayı bu konuda yorum ve açıklama yapmak partimizin siyasi anlayışına ters düşecek ve siyaseten etik olmayacağından, söz bu konuda herhangi bir beyan da bulunmayacağız.

Gelelim haberdeki “Atakum ’da Millet İttifakının Ortağı olan İYİ Parti kanadı ise haciz sarmalı, borç ve bir sürü sorun ile boğuşan Cemil DEVECİ ’ye, başka bir derdi yokmuş gibi her dediğini yaptırmaya çalışıyor. İyi Parti kanadı Atakum ’da kimin işten çıkarılacağı, kimin işe alınacağı, kime görev verileceği, kime verilmeyeceği konularında Başkan Deveci ’nin adeta başının etini yiyormuş” ifadelerine.

Bugüne kadar Atakum Belediyesi ’nde yapılan tüm atamalar ve görevlendirmeler bizzat Belediye Başkanımız Av.Cemil DEVECİ tarafından yapılmıştır. Ancak başkanımızın İYİ niyetinin birçok konuda suistimal edildiğini düşünüyoruz. Şöyle ki; Bugüne kadar belediye de işten çıkarılan ve belediye binasında işe alınan tek bir kişiden dahi önceden haberimiz olmamış, hem işten çıkarılan hem de belediye binasında işe alınan tek bir kişi bile partimize sorulmamıştır. İşe alım, işten çıkarım ve yer değişikliği kararları bizzat Belediye Başkanının talimatı ile yapılmıştır.

Ancak maksatlı, yanlı ve şer odaklarının hizmetinde bulunan kişiler tarafından yanlış yönlendirilen basın mensubu arkadaşlarımızın; bilgisizliği ve araştırma eksikliği nedeniyle kamuoyu üzerinde partimiz aleyhine bir algı operasyonu yaratmak için yukarıda belirtilen tarihte sözde bir haber yapılmıştır. Saygıdeğer basın mensuplarından partimiz ile alakalı bu tür konular hakkında haberlerini yayınlanmadan önce tarafımıza sorup bilgi istediklerinde,

bundan öncesinde olduğu gibi, bundan sonra da tüm samimiyetimiz ile açıklama yapılacağını tekraren bildiririz.

İyi Parti ’ye algı operasyonu çekmeye çalışan kişi veya kişileri öğrendiğimizde derin bir üzüntü yaşadığımızı belirtmek isteriz. Millet İttifakını bozmaya ve Belediye Başkanımız Sayın Cemil Deveci ’ yi yıpratmaya yönelik bu tür hareket ve eylemlerin sonuna kadar karşısında duracağımızı, belediye içerisinde ve dışarısında doğru işler yapıldığı sürece bugüne kadar verdiğimiz desteği bugünden sonra daha bir inanç ve azimle sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Ancak bu ittifakı baltalamaya çalışan her kim olursa olsun takipçisi olup gereğini yapacağımızı bize güvenen ve gönül veren herkesin bilmesini isteriz. Kurulduğumuz ilk günden bu güne kadar doğru, dürüst, ahlaklı ve seviyeli siyasetimizden şaşmadığımızı ve şaşmayacağımızı, Atakum gibi çağdaş, sosyal ve kültürel seviyesi yüksek bir ilçede yaşanan güven ortamını, halk arasında “başkancık” diye tabir edilen kişilerin hazımsızlığı ve beceriksizliğine teslim etmeyeceğimizi, bu ittifakı kimseye bozdurmayacağımızı başta Atakumlular olmak üzere tüm Samsunlu hemşehrilerimize duyuruyoruz

Saygılarımızla

İYİ PARTİ ATAKUM İLÇE BAŞKANI

Av. Selen GÜLHAN ÇAM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum