Atakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda Yardımı

Atakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda Yardımı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin çağrısıyla başlayan ve Koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik yapılan koli dağıtımı Ramazan’da da devam ediyor.

A+A-

Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde acil eylem planını hayata geçiren ve dayanışma örneği ortaya koyan Atakum Belediyesi, Ramazan’da da ihtiyaç sahibi yurttaşları yalnız bırakmadı. Salgın nedeniyle işini kaybeden, evlerinde kalmak zorunda oldukları için maddi güçlük yaşayan Atakumlular için kolları sıvayan belediye personeli destek taleplerinin tümünü hanelere ulaştırdı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin "Bugün değilse ne zaman?" diyerek başlattığı dayanışmayla birlikte belediyenin ve hayırseverlerin elleri Atakum'a uzandı.                     
DAYANIŞMA, EN GÜÇLÜ YANIMIZ

Dayanışma ruhunun Atakum'un en güçlü yanlarından birisi olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Koronavirüs süreciyle birlikte desteğe ihtiyacı olan Atakumluların yanlarında olmaya çalıştık. Mart ayında dayanışma kampanyanın duyurusunu yapmıştık. Hayırseverler bu çağrıya cevapsız kalmadı ve elinden geleni yaptı. Tesiste bir havuz oluşturduk. Belediyeye, Çözüm Merkezi ve sosyal medya hesapları üzerinden gelen talepleri personelin özenli çalışmasıyla birlikte yurttaşlara ulaştırdık. Tek bir telefonla binlerce haneye uzandık. Ayrıca muhtarlıklara ulaşan dayanışma kolisi taleplerini de yine muhtarlarla birlikte Atakumlulara ulaştırdık. Yalnızca ülkenin değil tüm dünyanın yaşadığı bu zorlu süreçte aslında dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu zorlu dönemlerin üstesinden paylaşarak gelebileceğimizi bir kere daha gördük. Sosyal Yardımlaşma birimine gelen yurttaşların sayısının katlanmasıyla birlikte Atakum'a kalıcı bir Gıda Bankası kurmayı projelendirdik. Hemen bir eylem planı oluşturduk ve ilk belediye meclisinde gündeme getirerek oybirliğiyle meclis kararı aldık. İşsiz, aşsız kalmış Atakumlulara bu birim sayesinde ulaşacağız ve onlara her zaman destek olacağız" dedi.          
100 BİN MASKE VATANDAŞA ULAŞTI

Öte yandan Atakum Belediyesi, Koronavirüsten korunmak amacıyla vatandaşlardan yoğun olarak gelen maske talebine de duyarsız kalmadı. Temin edilen 100 bin maske Atakum'un tüm muhtarlıklarına dağıtıldı ve oradan da vatandaşlara ulaştırıldı. Pazar yerlerinde, kentin yoğun insan sirkülasyonu olan bölgelerinde Atakum Belediyesi personeli tarafından maske dağıtımı gerçekleşti. Atakum Belediyesi Özgecan Koordinasyon Merkezi'nde gönüllü kadınların ürettiği maskeler de sağlık emekçilerine, yurttaşlara ve çeşitli meslek gruplarına ulaştırıldı.

Atakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda YardımıAtakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda YardımıAtakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda YardımıAtakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda YardımıAtakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda YardımıAtakum Dayanışması ile Binlerce Haneye Gıda Yardımı
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.