Atakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısı

Atakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısı

Atakum Belediyesi yetkilileri,ev ve iş yerlerindeki tek kullanımlık maske,eldiven ve hijyen malzemesi atıklarının,iki ayrı poşete geçirilerek insan teması olmayan bir alanda 72 saat bekletildikten sonra ayrı şekilde evden çıkarılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Atakum Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre tek kullanımlık maske, eldiven ve hijyen malzemesi atıklarının bertaraf sürecinde yurttaşlara işbirliği çağrısı yaptı. Toplum sağlığının korunabilmesi için Atakumluların bu atıkları evlerinde ve iş yerlerinde, kurallara uygun şekilde ayrıştırması gerekiyor. Bakanlık genelgesine göre yurttaşlar, ev ve iş yerlerinde kullandıkları maske, eldiven ve hijyen ürünlerinin ambalajlarını ayrı bir poşette biriktirecek. Biriken atıkların bulunduğu poşet başka bir poşete geçirilerek ikisinin de ağzı sıkı şekilde bağlanacak. Bu işlem ile hava teması kesilen atıklar, insanların ve hayvanların erişemeyeceği oda veya balkonlarda en az 72 saat bekletilecek. Atık poşetleri, 72 saatlik bekleme süresi tamamlandıktan sonra ‘diğer atık’ olarak evlerden ve iş yerlerinden çıkarılacak.

Duyarsız kişilerin kullanılmış eldiven ve maskeleri sokaklara attığına dikkat çeken Belediye yetkilileri, “Maalesef ilçede bazı duyarsız kişilerin kullandıkları maske ve eldivenleri, çevreye attığını görüyoruz. Sahada çalışan temizlik emekçileri bu tür durumlara kısa süre içinde müdahale ediyor. Ancak bu davranışın, içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinde toplum sağlığını tehdit ettiğini unutmamak gerekiyor. Tüm komşulardan, kullanılmış eldiven, maske ve hijyen ürünü ambalajlarını ayrı bir şekilde çift kat poşete doldurup, 72 saat beklettikten sonra diğer atıklardan ayrı şekilde çıkarmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye hizmet binası ve şantiyelerin giriş ve çıkışları ile ortak kullanım alanlarının bulunduğu katlara kapaklı biriktirme kutuları yerleştirildi. Genelgeye uygun şekilde gri renkli kutular kullanıldı ve üzerlerine “Maske ve eldiven atıkları içindir.” yazıları asıldı. Kutulardaki atık torbalarının dörtte üçü dolduğunda ağızları sıkı şekilde kapatılarak ikinci bir torbaya alınarak geçici depolama alanına götürülüyor. Bu atıklar geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra bertaraf işlemi için ekipler tarafından sevk ediliyor.

Atakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısıAtakum Belediyesi’nden atıklar için 72 saat uyarısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.