Ata Toprağı Samsun Yolunda

Ata Toprağı Samsun Yolunda

Karabük'ten 20 bisikletli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak ve bayrağı, Samsun'a ulaştırmak üzere Bolu ekiplerinden teslim aldı.

A+A-

Karabük-Bolu il sınırı Kemikli rampalarından teslim alınan toprak ve Türk bayrağı, 20 kişilik bisikletli ekibi tarafından Karabük'e getirilerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin'e teslim edildi.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, Bolu ekibinden teslim aldıkları toprak ve bayrağı yarın sabah Çankırı ekiplerine teslim edeceklerini söyledi. 

Türk gençlerinin bu emanetlere her zaman sahip çıkacağını belirten Çetin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ederek ülkenin daha nice 100 yıllar ayakta kalacağını kaydetti.

Yarın sabah tekrar yola çıkacak bisikletli grup, D-100 kara yolu Çankırı sınırında toprak ve bayrağı Çankırı ekiplerine teslim edecek. 

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğundaki törenle başlamıştı. 

Organizasyon kapsamında Atatürk Evi'nden alınan toprak ve bayrak, Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde takdim edilecek. 

ata-topragi-samsun-yolunda-1.jpgbafra55net

ata-topragi-samsun-yolunda-2.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.