AŞURE  PAYLAŞMAKTIR

AŞURE PAYLAŞMAKTIR

Yavuz Selim Vakfı Eğitim Komisyonu tarafından her hafta Salı günü gerçekleştirilen Orta Öğretim Sohbetlerinde bu hafta Muharrem ayı vesilesiyle “Aşure” konusu işlendi.

A+A-

Bu konu çerçevesinde İlahiyatçı Kemal Yıldız Hoca  “Aşure ve Ümmet Bilinci” konusuna değindi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Gençlik Komisyonu Eğitim Birim Başkanı Muhammet  Ersoy şunları kaydetti; “Bilindiği üzere Muharrem ayı biz Müslümanların ayıdır ve haram aylardandır. Bizler hitap ettiğimiz genç kardeşlerimize bu gibi konuları aktarmakla yükümlüyüz. Yaptığımız çalışmalarda bizlere katkı sağlayan tüm hocalarımıza ve bu hafta Samsundan gelen Değerli Hocam Kemal Yıldız’a çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca yüksek katılım sağlayan tüm öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu hafta ki sohbetimizde Aşure konusunu işlemeyi uygun gördük ve gelen kardeşlerimize  Aşure ikram ettik.Tüm  öğrenci kardeşlerimizi her hafta gerçekleştireceğimiz Orta Öğretim Sohbetine davet ediyoruz.”dedi.

Kemal Yıldız  Sohbetinde” Peygamberler Tarihi hakkında bilgi verdi. Hz İbrahim (a.s) ın Ateşe atılıp Allahın kudreti ile Ateşin Hz İbrahim (a.s) yakmadığını, Hz Eyyüp (a.s) ın Allahın kudretiyle Hastalanması ve tüm hastalıklara sabırla direnmesi ve sonrasında Allahın Hz Eyyüp (a.s) a tekrar sağlıklı hayatını geri vermesi gibi konuları da ele almıştır. Hocamız Konu ile ilgili olarak da Hz Nuh (a.s) ın Tufanı hakkında örnekler verdi.

Ayrıca Hz. Yusuf (a.s)’ın üç gömleğinden bahseden Yıldız,

1.       Gömlek ; mağduriyet gömleğidir.

2.       Gömlek; İffet gömleğidir.

3.       Gömlek ise İktidar gömleğidir.

Değerli kardeşlerim her Müslüman bu üç  gömleği giymek ve İslam’ı anlatırken bu üç tezgahtan geçmek durumundadır.Çünkü bütün peygamberler bu üç durumda sabırla sebat etmişler ve Allah (c.c.) ın rızasına ulaşmışlar.Hz. Yusuf (a.s.) dan çıkaracağımız en önemli der budur.” Dedi

Sohbetin sonunda  Yavuz Selim Vakfı tarafından Aşure ikram edildi.

 

dscf3635.20131114111139.jpgdscf3641.jpgdscf3647.jpgdscf3648.20131114111213.jpgdscf3650.20131114111232.jpgdscf3651.jpgdscf3652.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.