ASRIN PROJESİ YAKAKENT'TE UYGULANACAK

ASRIN PROJESİ YAKAKENT'TE UYGULANACAK

Asrın Projesi Yakakent’te Uygulanacak

A+A-

Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, bir yıllık icraat döneminde Yakakent Belediyesi olarak yapılan, devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgilendirme toplantısında vatandaşlarımızla buluştu. Yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız Projelerin taslak çizimlerini katılımcılara dağıttı. Kanalizasyon Projesi: Samsun Büyükşehir Belediyesi Saski Genel Müdürlüğü ve Belediyemizin ortak çalışmaları ve takibiyle gerçekleşecek olan projede son aşamaya gelindi. İhalenin Nisan ayı içinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanımız, Saski Şube Müdürlüğünün çalışmalar esnasında su kesintilerini nispeten azaltmak adına Mahallerdeki su şebekelerine ek vanalar konularak kesintilerden mağduriyeti en aza indirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ön çalışmaların ve ihalenin tamamlanmasının ardından arıtma tesisi ve Kanalizasyon altyapı çalışmalarının eş zamanlı olarak devam edeceğini belirtti.

Meydan Projesi: Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Yakakent Belediyesinin ortak projesi ile parke taş döşemesinin kaldırılarak ilk çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanımız, yaz döneminde Kültür, Sanat ve Deniz Oyunları Festivali ve Ramazan Bayramından önce çalışmaların tamamlanarak Yakakent’e yakışır bir Kent Meydanının ilçemize kazandırılacağını ifade etti. Yakakent’in prestiji ve Turizm Kenti kimliği açısından oldukça önemli bir proje olduğuna değinen Belediye Başkanımız Ket Kimliği açısından Şehir 24.04.2015 Yakakent Belediyesi 3. Bilgilendirme toplantısı Belediyemiz Çözüm Merkezinde düzenlendi. http://www.yakakent.bel.tr/mansetler/124-yakakent-belediyesi-3-bilgilendirme-toplantisi-belediyemiz-cozum-merkezinde-duzenlendi.html 2/9 Meydanları, kenti anlatan en önemli alanlardandır, dedi. Çamgölü Mesire Alanı: İlçemizin Turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Çamgölü Mesire Alanı, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’ nın yoğun çabaları ve gayretleri neticesinde 29 yıllığına üst kullanım hakkını Belediye Başkanlığımıza kazandırılmıştı.

Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada ‘’Mevcut hali ile oldukça kötü bir durumda olan bölge, İlçemizin Turizm imajını zedeleyen bir halde idi. Bu bölgenin Belediyemize kazandırılması İlçemizin Turizmi için ilk hedeflerimdendi. Bu hedefin gerçekleştirilemeyeceğini iddia edenlerin aksine yaptığımız çalışmalar ve ikili görüşmelerimiz neticesinde 29 yıllığına üst kullanım hakkını almayı başardık. Bu aşamadan sonra Mevcut tesisler ve mesire alanı içinde peyzaj – altyapı çalışmaları ve projelerimiz olacak. İlk etapta bu yaz sezonu için Çamgölü içinden geçen tali yolu iki tarafından kapatarak mesire alanını hizmete açacağız, dedi.

Çok Amaçlı Gezinti Yolu: Yakakent çayı üzerinde yapımı devam eden köprünün bitmesinin ardından çok amaçlı gezinti yolunda taban betonlama çalışmalarına başlanacağını belirten Belediye Başkanımız, ardından bu alanın kapalıPazar yeri olarak kullanılacağını ifade etti. Dere üzerine yapılan Köprünün yakın bir zaman içinde tamamlanacağını söyleyen Belediye başkanımız kanalizasyon projesini başlaması ile birlikte İlçemizde kullanılan iki ana cadde üzerinde çalışmaların başlayacağını, dolayısıyla İnönü caddesi üzerine kurulan semt Pazarının ilçenin trafiğini kilitleyeceğini belirterek Pazar yerinin taşınmasının zaruriyetine değindi.

Semt Pazarının günü konusunda da halkımızla fikir alışverişimiz devam ediyor. Gerekli mütabakat sağlandığı takdirde Semt pazarının günü için salı gününü düşünüyoruz, dedi. 24.04.2015 Yakakent Belediyesi 3. Bilgilendirme toplantısı Belediyemiz Çözüm Merkezinde düzenlendi. Otel Projesi : Belediyemize ait Yakakent Otelin mevcut hali ile Turizm amaçlı kullanım ömrünü tamamladığını belirten Belediye Başkanımız, Otel projesinin hazır olduğunu ancak yaz sezonunun yaklaşması sebebiyle proje ile ilgili çalışmaların sezon sonunda değerlendirileceğini açıkladı. 24.04.2015 Yakakent Belediyesi 3. Bilgilendirme toplantısı Belediyemiz Çözüm Merkezinde düzenlendi.

Küçük Sanayi Sitesi : İlçemiz için zaruri bir ihtiyaç olmasına rağmen bu güne kadar yapımı gerçekleştirilemeyen Küçük Sanayi sitesinin kurulması için çalışmaların olduğunu belirten Belediye Başkanımız, yer probleminden bahsederek bu sorunun çözümü için araştırmalarının sürdüğünü belirtti. Kapalı Spor Salonu ve Tenis Kortu : Kozköy mahallesinde yapımı tamamlanan sentetik çim sahanın ardından yine aynı bölgede kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor. Kapalı spor salonunun ardından Tenis kortunun yapımı ile ilgili girişimlerimizi ve altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak gerekli yatırımları hükümetimiz ve Bakanlığımızın desteği ile sonuçlandırmayı hedefliyoruz, dedi Eski Stadyum alanı Peyzaj Çalışmaları : İlçemizdeki eski toprak stadın olduğu alanda İller Bankasının desteği ile peyzaj pojeleri hazırlanıyor. Hazırlık aşamasında olan çalışmalar neticesinde bu alanda prestijli ve çok amaçlı bir rekreasyon alanı oluşturmayı hedefliyoruz, dedi.

Geçlik Merkezi ve Kültür Merkezi : İlçemize kazandırmayı hedeflediğimiz projelerden bir diğeri olan Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi için girişimlerimiz Bakanlık düzeyinde devam ediyor. İlçemizin Kültürel altyapısı için büyük öneme sahip bu iki projenin tamamlanmasıyla İlçemizde kültürel anlamda büyük bir aşama kaydetmiş olacağız, dedi. 24.04.2015 Yakakent Belediyesi 3. Bilgilendirme toplantısı Belediyemiz Çözüm Merkezinde düzenlendi. Hıdırellez Alanı : Bu yıl Hıdırellezi Liman içinde kutlamayı planlıyoruz.

Bu alanda tamamlanan ve devam eden bordür çalışmalarımızın ardından Güreş alanı için çimlendirme yaparak Mahalle Muhtarlarımızla birlikte bu alanı kullanmayı kararlaştırdık. 5 Mayıs günü yapılacak olan hıdırellez kutlamalarına tüm halkımız davetlidir, dedi. Aydınlatma ve Üst Geçit Çalışmaları: Samsun Sinop karayolu üzerinde ilçemiz boyunca aydınlatma çalışmaları için müracaatlarımızı yaptık. KarayollarıBölge Müdürlüğü nezdinde yapılacak çalışmaların takibini yapıyoruz.

İlçe Tarım Müdürlüğüne çıkan yol mevkiinde üst geçit için girişimlerimizi de tamamladık. Ancak işi yapacak yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerle işin tamamlanması ve çalışmalar aksadı. Bu konuda da takibimiz devam ediyor, dedi. Sohbet havasında gerçekleştirilen ve Belediyemizce ikramların yapıldığı toplantıya halkımız yoğun ilgisi vardı. Toplantıların devam edeceğini belirten Belediye Başkanımız, çalışmalarımızın ve faaliyetlerimizin yaz aylarında artarak devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti. 24.04.2015 Yakakent Belediyesi 3. Bilgilendirme toplantısı Belediyemiz Çözüm Merkezinde düzenlendi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.