AŞIRI YAĞMURDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

AŞIRI YAĞMURDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, aşırı yağan yağışlarda olumsuz etkilenen ve mağdur olan çiftçileri yerinde tespit etmek için, ziyaretlerde bulundu.

A+A-

İncelemelere AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra ilçe Başkanı İbrahim Semiz, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Tulum, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri incelemelerde bulundu.

İncelemelerde tarlalara ekilen mahsullerden yağışlarda zarar eden çiftçilerimizin Ziraat bankasına olan borçlarının ertelenmesi için hisseler oluşturulacak. Arazi üzerinden yapılan gözlemlerde çiftçilerimizin çoğunun en az yüzde 30 zararı bulunmakta. Özellikle Yeşilyazı ve Koşu Mahallemizde zarar ziyan daha çok. Yetkililerin yaptıkları incelemeler doğrultusundan en çok zarar kırmızıbiber ve kırmızılahana da zarar çok. İlçe Tarım müdürlüğü ekipleri iki gün içinde zarar tespiti yapıp, Bakanlığa sunulacaktır.

asiri-yagmur-(1).jpgasiri-yagmur-(2).jpgasiri-yagmur-(4).jpgasiri-yagmur-(6).jpgasiri-yagmur-(7).jpgasiri-yagmur-(8).jpgasiri-yagmur-(9).jpgasiri-yagmur-(10).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.