Asarcık'ta kura ve tapu heyecanı

Asarcık'ta kura ve tapu heyecanı

Asarcık Belediyesi tarafından kooperatif sistemi ile yaptırılan 'Küçük Sanayi Sitesi' projesinde sona doğru gelinirken iş yerlerinin kura çekimleri tamamlandı.

A+A-

Asarcık Belediyesi tarafından ilçenin Biçincik Mahallesi Kırık Mevkii'ne yaptırılan Örnek Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerinin tapuları hak sahiplerine teslim edildi. Daha önce birinci etap kura çekimleri ve tapu teslimatlarının yapıldığı projenin son kura çekimleride tamamlanmış oldu. Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen programa Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve başkan yardımcısı Şenel Kığılcım'da katıldı. 

Başkan Kılağuz, "Küçük Sanayi Sitesi projemize 70 işyeri ile başladık, ancak talep çokluğu nedeniyle bunu 93'e çıkarttık. Şuanda dükkanların hepsi satıldı ve bugünde dükkan sahipleri çektikleri kura ile kendi dükkanlarını belirlemiş oldu. Bizim amacımız esnafımızın karını düşünmektir. Esnafımıza daha ucuz nasıl dükkan sahibi yapabilirizin hesabını yaptık. İlçemizde yıllardır, bütün sokak başlarında, kaynakçı, tamirci, marangoz gürültü kirliliği oluşturuyordu. Bunla birlikte de her gece şikayetler gelmekteydi. Çok şükür bu projemiz ile bundan kurtulduk. 2016 ve 2017'nin sonunda, ilçemiz yaşanmaya değer küçük, şirin bir ilçe haline gelecek. Bunun gerçekleşmesi içinde öncelikli olarak sanayinin ilçe merkezinden çıkması gerekiyordu. Bunu da hep birlikte başardık. Bunun için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kura çekiminin ardından Başkan Kılağuz, sanayi esnafı ile birlikte inşaatı devam eden ve Ocak ayında büyük bir kısmının tamamlanmış olacağı sanayi inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi. Kooperatif Başkanı Savaş Koçak ise şunları söyledi; "Bu proje sayesinde bizde çok mutlu olduk. Başkanımıza bu proje için çok teşekkür ediyoruz. Burada faaliyet gösterecek olan esnafımız da çok memnun. Aslında bu proje hem ilçemiz halkı hemde sanayicimiz için çok iyi oldu. Şehir içi trafiği de rahatlamış olacak, sanayi içerisinde işi olan vatandaşımız ise buraya geldiğinde aradığı herşeyi bulabilecek. Biz belediye başkanımıza bu projee bizlere destek verdiği için teşekkür ediyorum" dedi. 

asarcikta-kura-ve-tapu-heyecani.JPGasarcikta-kura-ve-tapu-heyecani-001.JPGasarcikta-kura-ve-tapu-heyecani-002.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.