ARTIK TAKSİTLE ALAMAYACAKSINIZ

ARTIK TAKSİTLE ALAMAYACAKSINIZ

Hükümetin, hem krediler ve kredi kartlarındaki hızlı büyümeyi hem de cari açığı frenlemek üzere aldığı bankacılık tedbirleri vatandaşı düşündürdü.

A+A-

Mobilya, beyaz eşya, tatil, araç kiralama dahil olmak üzere hiçbir mal ve hizmet alımında taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Yüzde 30 peşinatı olmayan, araba kredisi çekemeyecek. Bu sınırlamalara takılmadan kredi kartıyla alışveriş yapmak ve kredi ile araba almak isteyenler için son tarih ise 2 Şubat 2014.

Arçelik Yetkili Satıcısı Birkan Aydınla yaptığımız röportajda, ’ Kredi kartlarına 2014 Yılı Ocak sonunda 12, 24 ve 36 aya varan taksitli satışlarımız vardı ama devlet politikası olarak 1 Şubat itibariyle taksit sayısı 9 ay olarak belirlendi. Tabi ki buda tüketicilere yansıyacak. Bunun neticesinde, ev kuracaklar, evlenecekler veya eşyalarını değiştirecekler için bu dezavantaj olacak. Uzun vade yaptığımız zamanlar insanların alım gücü daha rahattı evini değiştirecekler veya evlenecekler için 36 aya varan taksitler vardı. 100 veya 200 liralık taksitlerle komple bir ev eşyasını alabiliyorlardı fakat şimdi tek tek almak zorunda kalacaklar, buda bizim iş potansiyelimizi azaltacağını düşünüyoruz’. Dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.