Artık Çalışma zamanı

Artık Çalışma zamanı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile “Samsunum-1 Gemisi'nde buluştu.

A+A-

 “Seçim bitti artık iş zamanı” diyen Başkan Yılmaz, özellikle kaçak yapılar ve görüntü kirliliği konusunda belediye başkanlarından birlikte mücadeleye destek istedi. 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi il ve ilçe belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla birlikte Samsunum-1 Gemisi’nde toplantı düzenledi. Seçim ve şehrin sorunları ile ilgili birçok konuyu gündeme taşıyan Başkan Yılmaz, 2019 yılına kadar özellikle ilçelerde yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi sorunların tamamının bitirileceğini belirtti.

“TÜRKİYE CADI KAZANININ TAM ORTASINDA KALMIŞTI”
Konuşmasına 1 Kasım seçimlerinde yaşanan süreçten bahsederek başlayan Başkan Yılmaz, “1 Kasım seçimlerinde yüzde 50'ye yakın bir oranda seçim kazanmak herkese nasip olmaz. 1 Kasım seçimlerinde elde edilmiş başarının en büyük mimarı Türk halkının sağduyusudur. Eğer 1 Kasım sabahından sonraki süreç bu denli bir başarı ile taçlanmamış olsa idi ekonomi alt üst olabilirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreçte yaşadığımız siyasi gerginlikler ve dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunları nedeniyle ülkemiz adeta bir cadı kazanının tam ortasında kalmıştı. Çok şükür 1 Kasım tüm bunlara dur dedi" diye konuştu.

YENİ HAMLE DÜŞÜNCESİ
AK Parti'nin tek başına yeniden iktidara gelmesi ile birlikte sorumluluklarının daha da arttığını belirten Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki 2019 seçimlerine giden süreç içerisinde Türk halkı bizi imtihan ettiğinden çok daha ciddi bir şekilde imtihan edecek. Milletimiz bu işi AK Parti başarır dedi ise bu, bizim çok daha fazla çalışmamız anlamına gelir. İnanın 1 Kasımdan bu yana geçen süre içerisinde hep kafamda nasıl yeni bir hamle yaparız da insanların beklentilerine daha hızlı cevap veririz diye düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

"2019'A KADAR TÜM SORUNLAR BİTMİŞ OLACAK"
İlçelerdeki işlerin kaldığı yerden devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, 2019 yılına dikkat çekti ve tüm sorunların çözüme kavuşturularak sonlandırılacağının müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki 2019 yılına kadar kaplamasız hiç bir grup yolumuz Allah'ın izni ile kalmayacak. İçme suyu ve kanalizasyon konusunda da köylerimizde tüm sorunların çözümü noktasında arkadaşlarımıza talimat verdim" dedi.

“KAR MÜCADELESİNDE SOĞUKKANLI DAVRANIN”
Kış gelmesi ile birlikte karla mücadelenin de başlayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Arkadaşlarımız ‘kar mücadelesi hazırlıklarımıza başlamamız lazım’ dediler. Ben de kar mücadelesi hazırlıklarının biraz ertelenmesini istedim. Kar mücadelesinde geçen yıl ilk deneyimimizdi. Geçen yıl kar mücadelesinde gereğinden fazla masraf yaptık. İlçe belediye başkanları olarak sizden talebim kar mücadelesinde biraz soğukkanlı davranın. Kar mücadelesinde hassasiyet gösterilen yerler vardır. Bunlar hastane, okul yolları. Ama bunların dışındaki yerlere dünyanın parasını vererek har vurup harman savurmanın yanlış olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

“KÖYLERDEKİ ÇÖP SORUNUNU ÇÖZÜN”
Köylerdeki çöp sorunu konusunda da ilçe belediye başkanlarına seslenen Başkan Yılmaz, "Gezdiğim köylerde çok sık vatandaşlarımızın çöp konteyneri isteği ile karşılaşıyorum. İlçe belediye başkanı arkadaşlarımızdan talebim şudur: Köylerdeki çöp sorununu çözün. Çöp konusunu biraz ön plana alın. Bu konuda biraz daha hassasiyet göstermenizi sizden istiyorum" dedi.

“KAÇAK YAPILAR MANTAR GİBİ TÜREMİŞLER”
Kaçak yapılarla mücadele konusunda da ilçe belediye başkanlarından destek isteyen Başkan Yılmaz konuşmasında, "Kaçak yapılaşma maalesef 30 Mart yerel seçimlerinde kapanan beldelerle birlikte arttı. Beldelerin kapanmasını kendilerine rant olarak gören fırsatçılar oralara denetim yapılmayacağını düşündü ve kaçak yapılar mantar gibi arttı. Hazine arazilerinin üzerinde bir gördük ki kaçak yapılaşma almış başını gitmiş" sözlerine yer verdi.

“SAMSUN'A YAKIŞMIYOR”
Çatılardaki görüntü kirliliklerine de değinen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Çatılarda yapılan borular üzerinde yükseltilmiş olan çatı konstrüksiyonları var. Bunlar şehrin estetiğini bozuyor. İlçe belediyeleri olarak bunlara göz yummayın. Hassasiyetinizi rica ediyorum. Bu görüntüler Samsun'a yakışmıyor. Bir yüksek yere çıkıp bakın neredeyse mantar gibi türemiş olan teras katlarını kapama modası oldu. Herhalde bir sektör de oluştu ki çar çabuk yapılıyor. Şehircilik adına kötü bir örnek oluşturuyor. Kentsel estetiğimizi resmen yerlerde süründürüyorlar."

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE DE KAÇAĞA DA GÖZ YUMMAYIN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Adalet duygumuzu tahrip etmeyelim. Yanıma bir gün birisi gelip bana ‘Başkanım çatılardaki duruma neden hassasiyet göstermiyorsunuz. Acaba sizin buradan bir menfaatiniz mi var. Biz imar yönetmeliklerine kanunlara uyarken orada kanunu çiğneyenlere neden müsaade ettiniz. Sizin adamlarınız bu kişilerden para mı alıyor?’ dese herhalde adam bana küfür etse daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar ağır bir şeyle karşı karşıyayız. Belediye başkanı arkadaşlarımız olarak sizden böyle hissetmenizi istiyorum. Sizden hep birlikte mücadele istiyorum. Bana kaçak yapılaşmayla mücadele edelim diye hiç bir ilçe belediye başkanı arkadaşımdan bu zamana kadar talep gelmedi. Bu yüzden kaçak konusunda ve görüntü kirliği ile mücadelede sizlerin de hassasiyetini rica ediyorum. Ne pahasına olursa olsun göz yummayın. Kanunlara uymayan adamın bedduasını alsanız da önemli değil. Yaradan ne kadar doğru bir iş yaptığımızı zaten görüyor."
Toplantıya ilçe belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.