ARICILARIMIZA KRİSTALPANCAR ŞEKERİ DAĞITILDI.

ARICILARIMIZA KRİSTALPANCAR ŞEKERİ DAĞITILDI.

19 Mayıs İlçesinde 'Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı arıcılara kristal şeker dağıtımı gerçekleştirildi.

A+A-

19 Mayıs İlçesinde  'Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı arıcılara kristal şeker dağıtımı gerçekleştirildi.
Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, arıcılara destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 19 Mayıs İlçesinde faaliyet gösteren ve Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif arıcılık yapan yetiştiricilere dağıtılmak üzere Çarşamba Şeker Fabrikası'ndan 277 Çuval  13850 kg kristal şeker 66 üreticiye dağıtılmak için tahsis edildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan  19 Mayıs  Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal,, "Bilindiği üzere arıcılık, ekonomik boyutuyla yapılan tarımsal bir faaliyet olup ülkemizde ve dünyada birçok aile geçimini arı yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Bal arıları, polinasyona katkı sağladığı gibi arı ürünlerinin çeşitliliği de arı üreticilerine ekonomik anlamda gelir sağlamaktadır. Arıcılık için ilçemizin sahip olduğu doğal flora çiçek çeşitliliği ideal bal üretimi hedefine ulaşılması için arıcılarımız yoğun çaba harcanmaktadır. Arıların doğal iki besini polen ve nektar olup arılarda ilkbahar beslemesi yapılmaktadır.

Bu beslemenin amacı, yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, yiyeceklere katılarak verilen bazı ilaçların arılara verilmesi, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivitesini erkenden başlatmak ve hızlandırmak suretiyle kolonilerin nektar akımına güçlü kadrolarla girmesini sağlamaktır. Arılarda ilkbahar beslemesine katkı sağlamak amacıyla, AKS (Arıcılık Kayıt Sistemi)'ye kayıtlı, aktif kolonisi olan arıcılara şeker dağıtımı ilçe müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilmektedir.  hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Arıcılara Kristal Şeker Dağıtımına 19 Mayıs Ziraat odası başkanı Bayram Konuşta destek verdi.
HARUN YAZICId-006.jpg5-417.jpg3-860.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.