ANTALYA’DAKİ SALDIRI: 3 POLİS ŞEHİT, 1 POLİS YARALI

ANTALYA’DAKİ SALDIRI: 3 POLİS ŞEHİT, 1 POLİS YARALI

Antalya'daki silahlı saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, bir ihbar üzerine Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'ne giden motorize polis ekibi, silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit olurken, saldırganlar polisin silahını da gasp ederek kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Polis ekipleri saldırganların peşine düşerken, emniyet müdür yardımcısı telsizden tüm polislere, “Önce can güvenliğinizi alın ve çelik yeleklerinizi giyin” uyarısında bulundu. Saldırganları yakalamak için tüm Antalya polisi seferber olurken, araç Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı’nda barikat kuran ekiplerce durduruldu.
Polisin 'teslim olun' uyarısına ateşle karşılık veren saldırganlar, Abdullah Bülbül (34) ve Mustafa Kılıç’ı (45) şehit etti, 1 polisi de yaraladı. Burada araçlarını terk eden saldırganlar, yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez ilçesi Fatih Mahallesi'nde izini kaybettiren 2 kişinin yakalanması için özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Gece görüşlü helikopter de arama çalışmalarına katıldı. Saldırganlardan biri müstakil bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Burada polise direnen şahıs, ölü olarak yakalandı. İsminin Çağrı Danışman (32) olduğu belirlenen şahsın üzerinden 2 adet silah çıktı.
Şehitlerin cenazelerinin kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne gelen Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu Mehmet Çolak, Abdullah Kılınç ve Mustafa Bülbül isimli polis memurlarının şehit olduğunu açıkladı.
Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda emniyet müdürü, hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı. Çok sayıda vatandaş da kan vermek için hastaneye akın etti.
Açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Altıparmak, “Arkadaşlarımız ihbar edilen noktaya gidiyorlar. O noktada şüpheli şahıs ateş açıyor, 1 arkadaşımız şehit oluyor. Daha sonra bir araçla başka bir istikamete gittikleri noktada ikinci ekibimiz kontrol ediyor. Bu esnada da şahıslar araçlar iner inmez ateş açıyor. 2 polis arkadaşımızı da orada kaybediyoruz. Ekiplerimiz takipteler. Panik yaratacak her hangi bir olay yok. Şahıslar aracı bırakıp yaya olarak kaçıyorlar. İhbar normal olarak geliyor. Şahıslar araçlara binip kaçıyorlar. Terör şüphesi yok. Olay adi bir asayiş vakası” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.