Annesini kendi elleri ile toprağa verdi

Annesini kendi elleri ile toprağa verdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 85 yaşında vefat eden annesi Rufiyet Yılmaz’ı, annesinin vasiyeti üzerine kendi elleriyle kabre koydu.

A+A-

Solunum yetmezliği sebebiyle bir süredir özel bir hastanede tedavi altında olan Rufiyet Yılmaz, sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 85 yaşında vefat eden Yılmaz, son gecesini Kalkanca Mahallesi Tepe konutlarındaki evinde geçirdi. Vefat haberini duyan yakınları ile Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın sevenleri, evin önünde insan seli oluşturdu.
Evinin önünde dualar edilip helallik alınmasının ardından anne Rufiyet Yılmaz’ın cenazesi, Büyük Cami’ye getirildi. Başkan Yılmaz’ın taziyeleri kabul ettiği cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, bazı kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, diğer ilçe belediye başkanları, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yetkilisi, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun Müftüsü Veysel Çakı'nın öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazından sonra anne Rufiyet Yılmaz’ın cenazesi, defnedilmek üzere Tekkeköy ilçesinin Ovabaşı Mahallesi’ndeki aile mezarlığına götürüldü.

ANNESİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
Başkan Yılmaz, annesinin vasiyeti üzerine mezarın içerisine girerek annesini kabre bizzat kendi elleriyle koydu. Başkan Yılmaz daha sonra annesinin mezarı üzerine toprak attı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualar ile cenaze defin işlemi tamamlandı. 

yusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-001.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-002.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-003.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-004.jpg20151026aw560185_06.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-005.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-006.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-007.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-008.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-008.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-009.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-010.jpgyusuf-ziya-yilmaz-annesini-kendi-elleri-ile-topraga-verdi-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.