ANNE SÜTÜ İLE BESLENEN BEBEKLERDE OBEZİTE GÖRÜLMEZ

ANNE SÜTÜ İLE BESLENEN BEBEKLERDE OBEZİTE GÖRÜLMEZ

"Özel MEDİBAFRA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor İsmail Kadıoğlu 'Anne Sütünün Önemi' ile ilgili bir konferans verdi. Kadıoğlu, konferansta "Anne sütü ile beslenen bebeklerde obezite görülmez"" dedi.

A+A-

 

Özel MEDİBAFRA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor İsmail Kadıoğlu,  anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün sağılması ve saklama koşulları ile ilgili bir konferans verdi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Kadıoğlu, anne sütünün bebek için temiz ve hazmı kolay bir besin olduğunu söyledi.

Çok sayı da Anne ve Anne adayların katıldığı konferansta, anne sütünün besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra, bebeği hastalıklardan korumaya yarayan özelliklerde taşıdığını belirten Kadıoğlu, "Anne sütü ekonomiktir ve özel hazırlık gerektirmez. Bebek açısından bakıldığında ise, anne sütü doğal besinlerden içeriği en mükemmel olanıdır. Daima temiz, taze ve uygun ısıdadır. Anne sütünün hazmı kolaydır, kabızlığı önler ve içeriğindeki maddeler ile bebeği hastalıklardan korur. Emzirme bebeğin çene ve diş sağlığı için yararlı olup, konuşmayı geliştirir. Tek başına anne sütü ile beslenen bebeklerde obezite görülmez, bebek sağlıklı gelişimini gerçekleştirir" dedi.

KADIOĞLU” ANNE SÜTÜNÜN BİR DAMLASI BİLE ZİYAN EDİLMEMELİ”

Doğumdan sonra annenin, çocuğunu altı ay boyunca kendi sütü ile beslemesi gerektiği uyarısında da bulunan Özel MEDİBAFRA  Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İsmail Kadıoğlu , anne sütünün bebeğin tüm besin ihtiyacını karşıladığını kaydetti. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktor kadıoğlu, gerçekleşen konferansta şu bilgileri verdi.
"Anne doğumdan sonra çocuğunu kendi sütü ile beslemelidir. İlk altı ayda bebeğe anne sütünün dışında kesinlikle başka bir besin verilmemelidir. Emziren anne yeniden hamile kalır ise emzirme işlemini bırakmalıdır. Anne sütü bebeği doyurmak için sadece bir besin değil bebeğin tüm besin değerlerini karşılar. Yeni doğan döneminde ki ağız sütü özellikle ilk üç gün çok önemlidir. Bir damlası dahi ziyan edilmemesi gerekir. Bebek ne kadar süt isterse anne o kadar süt imal eder”şeklinde konuştu..

Özel MEDİBAFRA Hastanesi yeni doğan yoğun bakım  ünitesi sorumlu Hemşire Meral Aslan Ciritoğlu,”Anne sütündeki kalsiyum diğer besin ürünleri bebek için çok faydalıdır.Anne sütü bebeğin gelişiminde  faydalıdır” dedi.

p1011603.jpgp1011612.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.