Anadolu Gençlik’ten Korona İçin Hatim Kampanyası

Anadolu Gençlik’ten Korona İçin Hatim Kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği Koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenler için Türkiye geneli “1 Milyon Hatim” okuma kampanyası başlattı.

A+A-

Okunan hatimlerin duası Ramazan ayının 26. Gecesi olan Kadir Gecesi yapılacak. Hatim veya cüz okumak isteyenler www.agdhatim.com sitesi üzerinden kayıt yapıyorlar ve katılım belgesi alabiliyorlar.

Hatim çalışması ile ilgili açıklama yapan AGD Bafra İlçe Başkanı Muharrem Şengül, ’’Tüm dünyada insanlık olarak zor günler geçiriyoruz. Ülkemizde de ilk vakanın görülmesinden sonra geçen bir aylık süreçte  2000’in üzerinde insanımız yaşamını yitirdi. Öncelikle bu salgın nedeniyle vefat eden tüm kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yoğun bakımdaki tüm hastalara acil şifalar diliyoruz. Süreci atlatanlara da geçmiş olsun diyoruz. 
Bu süreçte özverili bir şekilde çalışan tüm sağlık personeline de teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah, hepsini esirgesin. 
Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, insanımızın maneviyatını yüksek tutma gayesiyle, geçtiğimiz hafta itibariyle “1 Milyon Hatim” kampanyası başlatmış bulunuyoruz. 
Biliyorsunuz, hatim, hatm ve hıtâm sözlükte “örtmek, mühürlemek, bir şeyi tamamlayıp sonuna ulaşmak” gibi manalara gelir. 
Biz elbette şunu biliyoruz, Yüce kitabımız, Kur’an-ı Kerim, okunup anlaşılması ve gereğince hareket edilmesi amacıyla indirildiği şüphesizdir. 
Efendimiz (sas), Kur’an okuyup onunla amel edenlerin gıpta edilecek kimseler olduğunu, okunan Kur’an’ın her harfine karşılık on sevap verileceğini, okuyanlar için Kur’an’ın dünyada huzur kaynağı, ahirette de şefaatçi olacağını, bildirmiştir. 
Sahabe ve onları takip eden nesiller Kur’an okumayı, onunla meşgul olmayı daima ön planda tutmuşlardır. 
Çünkü bu, Kur’an-ı Kerim’in Müslümanlar nezdindeki büyük değeri ve onun okunmasıyla ilgili emir ve teşvikler sebebiyledir. 
Ayrıca, Kur’an’ı tertip üzere okuyarak hatim indirmeyi Allah’ın en çok sevdiği işlerden biri olarak nitelendirmiştir. 
Efendimiz (sas) ile Cebrail’in, her yılın Ramazan ayında o zamana kadar nazil olan ayet ve sureleri birbirlerine okuyarak mukabele ettikleri ve bir anlamda hatim indirdikleri bilinmektedir. 
Diğer taraftan Efendimiz (sas), “Üç günden daha az bir zamanda Kur’an’ı hatmeden kişi ne okuduğunu anlamamıştır” buyurmuşlardır. 
Burada maksat sürenin en az gün olması değil, Kur’an-ı anlamanın önemidir. 
Dolayısıyla siz Kur’an- Kerim’i Arapça bilmeden, mealine bakmadan, tefsirine bakmadan sadece yüzünden okursanız, anlamadan bir okuma hatmi yapmış olursunuz. 
Anlamadan bir milyon hatim yapmaktansa anlayarak bir hatim yapmak çok daha önemlidir. 
Bu Kur’an-ı Kerim’in metnini önemsememe değildir, bilakis Kur’an-ı Kerim Cenabı Allah ile insan arasındaki bir bağdır. Bu ağın kuvvetlendirilmesi gerekir. 
Bizim 1 milyon hatim kampanyası ile amacımız Kur’an-ı Kerim’i anlamadan okumaya insanları razı etmek değil, kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim ile olan mesailerini artırmak içindir. 
Bu zorlu günlerde, insanların akrabalarının, arkadaşlarının, komşularının cenazesine katılmakta dahi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde kalplerimizin sükûn bulmaya ihtiyacı vardır. 
#1MilyonHatim kampanyamızın duasını 19 Mayıs Salı günü mübarek Ramazanın 26’sının 27’sine bağlayan gecede (Kadir gecesinde) yapmış olacağız. 
Bu salgında yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Cenabı Allah’tan tekrar rahmet diliyoruz. Müslüman olsun ya da olmasın yaşamını yitiren tüm insanların yakınlarına tekrar sabırlar diliyoruz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte, paylaşarak, dayanışarak, yardımlaşarak ve Cenabı Allah’a sığınarak atlatacağız.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum