Samsun'da Geyiklerin Su İhtiyacı İçin Sondaj Kuyusu Açıldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Ormanı’nda, geyiklerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için su sondaj kuyusu açıldı.

A+A-

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Ormanı’nda, geyiklerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için su sondaj kuyusu açıldı.

Proje Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ), sorumluluk sahasındaki korunan alanlarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak ve bu bölgelerdeki yaban hayatını koruyarak sürdürülebilir kılmak amacıyla sulama alanları oluşturuyor. Bu kapsamda, Samsun'da 45 geyik popülasyonunun bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) sorumluluk alanında yer alan Vezirköprü Kunduz Dağı Geyik Üretim İstasyonu'nda, geyiklerin su ihtiyacının karşılanması için önemli bir adım atıldı.

Sondaj Kuyusu Açıldı

DSİ Genel Müdürlüğü ile DKMP Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Yaban Hayatı Su İhtiyacının Karşılanması Protokolü" gereği, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kunduz Dağı'nda bin 360 metre rakımda, 192 metre derinlikte bir su sondaj kuyusu açıldı. Bu kuyudan elde edilen yeraltı suyu, geyiklerin ihtiyacını karşılayacak.

Projenin Amacı

Bu proje, yaban hayvanlarının doğal ortamlarında sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri ve bölgedeki ekosistemin korunması açısından büyük önem taşıyor. Suyun temini, geyiklerin yanı sıra diğer yaban hayvanlarının da yaşam koşullarını iyileştirecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.