Altınkaya Yemek Fabrikası Samsun bölgesinde fark yaratmaya devam ediyor

2017 yılında Kemal Yıldırım ve Sezai Şener'in kurduğu Altınkaya yemek fabrikası sektöre yön veren marka yolunda ilerlerken hijyen ve temizlik konusunda ödül almış tek yemek fabrikası ile öne çıkıyor.

A+A-

Altınkaya Yemek Fabrikası Bafra’da fark atmaya devam ediyor

Altınkaya Yemek Fabrikası, Bafra’da yemek üretimi alanında rakiplerinin önüne geçerek lezzet ve kalite de Dünya markası olma yolunda ilerliyor. Kemal Yıldırım ve Sezai Şener tarafından 2017 yılında kurulan Altınkaya Yemek Fabrikası, bölgenin yemek üretim eksikliğini gidererek Bafra halkı ve bölgesine hizmet veriyor.

Altınkaya Yemek Fabrikası kurucuları Kemal Yıldırım ve Sezai Şener, Barış Medya Grup Genel Koordinatörü Abdullah Özdemir ile sektöre ve gündeme dair özel röportaj gerçekleştirdi.

Altınkaya Yemek Fabrikası’nın verdiği hizmetler nelerdir?

Bafra OSB olmak üzere, toplu yemek, düğün ve organizasyonlarda yemek hizmeti verdiğimiz gibi Bafra Jandarma Komutanlığı’nın yemeklerini de biz üretiyor ve bundan gurur duyuyoruz.

“TSE’nin tüm denetimlerini geçerek, bölgemizde ve ilçemizde Covid-19 belgesi alan tek firmayız”

Yemek sektörü özellikle de ülkemizde pandemi süreci yaşanırken daha fazla önem teşkil etmekte. Altınkaya Yemek Fabrikası’ nın pandemi sürecinde aldığı önlemler nelerdir?

Covid-19 virüsü, ülkemizde görülmeye başlandığı andan bu güne, Türk Standartları Enstitüsü’yle ve Sağlık Bakanlığı’mızın aldığı tedbirlere uymakla beraber, yemek servislerimizin düzenli dezenfektesi, tek kullanımlık baharat ve sos kullanımı, ekmeklerin poşetli olması gibi birçok konuya hassasiyet gösterdik. Hizmet kalitesi ve hijyen konusunda TSE’nin tüm denetimlerini geçerek, bölgemizde ve ilçemizde Covid-19 belgesi alan tek firmayız. Hatta bu süreçte yemeklerimizi de tek kullanımlık servisler halinde hazırlayarak, müşterilerimize o şekilde ulaştırdık. Pandemi sürecinde fabrikamıza dışarıdan ziyaretçi kabul etmediğimiz gibi, görevli personelimiz sadece kendi görev yerine bulunarak başka bölümlere de geçiş yapmadılar.

“İşin devamlılığını sağlamak için kalite ve lezzet çok önemli”

Altınkaya Yemek Fabrikası’nın hijyen ve temizliğe verdiği önem ile lezzet konusunda ki özel hassasiyetini de bilmekteyiz, bu konu da neler söylemek istersiniz?

Bizim işimizin olmazsa olmazı, hijyendir. İşin devamlılığını sağlamak için kalite ve lezzet çok önemli. Yemek sektörü oldukça zor bir sektör ve toplu yemeklerde, herkesin damak tadına ve zevkine hitap edebilmekte bu ölçüde zorlaşıyor. Her çalıştığımız firmayla aylık olarak anketler yaparak, yemeğimizin lezzetini test eder, devam etmesi ya da çıkartılması gereken yemekleri belirleriz. Yeni bir yemek sunacağımız zaman da öncelikle firmalarımızın beğenisine sunar ve menülerimize o şekilde ekleme yaparız. Kullandığımız ürünlerin mutlaka en kalitelisini almaya ve yemeği en lezzetli şekilde müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Altınkaya Yemek Fabrikası olarak başarımızı da bu hassasiyete bağlı olduğunu düşünüyorum.

 “Kendi yemediğimiz hiçbir ürünü müşterimize sunmuyoruz”

Yıllarca kuru gıda toptancılığı yaptığımız ve en iyi ürün nereden alınır bildiğimiz için daha ürünü alma aşamasında en iyisini seçiyoruz. İş fabrikaya geldiğinde, kaliteli usta, hijyenik ortam ve özenli sunum aşamalarının da takibini bizzat yaparak, kendi yemediğimiz, tatmadığımız, beğenmediğimiz hiçbir ürünü müşterimize sunmuyoruz. Biz, müşterilerimize kaliteli ve lezzetli yemeği ucuza nasıl yiyebileceklerini göstermiş oluyoruz böylece.

Yemeklerin lezzeti ve kalitesine dikkat ettiğiniz kadar fabrikadan müşteriye ulaşım aşamasına kadar da çok önem veriyorsunuz, bu konuda neler söylersiniz?

Yemeğin yapılması ve lezzeti ne kadar önemliyse, taşıması da o denli önemli. Biz yemeklerimizi yaptıktan sonra önce ağzı kapalı çelik küvetlere koyuyoruz, ardından da termobox dediğimiz ısı derecesini koruyan, termosun yemek sektöründe ki karşılığı olan, dışarısı ile ısı iletimini kesen ve saatte sadece bir derece ısı kaybeden özel taşıma araçlarımıza yerleştirerek, müşterimize bu şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Yemek, üretimden çıktığı haliyle müşterimize kaliteli, lezzetli ve en hijyenik koşullarla ulaşmış oluyor bu şekilde.

Yemek menülerinin neye göre ve ne şekilde belirlendiğinde bahseder misiniz?

Menülerimiz, aylık olarak mevsimsel ürünlerin ön planda tutulduğu ve firmalarımızın istekleri doğrultusunda hazırlanıyor. Gıda mühendislerimiz ve firmalarla aylık yapılan anketler sonucunda menüler belirlenmektedir.

Yemek sektöründe ne gibi sıkıntılar var, bunlardan da bahseder misiniz?

Pandemi süreci ve dövizdeki artışın bizleri de etkilediği bir gerçek. Bizim sektörümüzün en büyük sıkıntısı ise merdiven altı işletmelerdir. Büyük yatırımlarla yapılan firmaların yanı sıra hijyen ve kaliteden yoksun işçilik, halkın güvenini ve sağlığını da riske atıyor. Bu güveni sağlamaya çalışırken müşteri memnuniyetini sağlamakta zorlaşıyor.  Kaliteli eleman bulmakta bizim sektörümüz de önem arz etmektedir.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.