Altının rengi değişiyor

Altının rengi değişiyor

Yıllardır sarı olarak biliyorduk! Türkiye’de altında yeni dönem başlıyor! Altınların rengi artık tamamen değişecek. Artık o renkte üretilecek.

A+A-

Vatandaşlar altına büyük bir ilgi gösterirken alım ve satış fırsatlarını doğru değerlendirmek büyük bir önem taşıyor. Cumhuriyet Altını, gram altın ve Ata altın da internette her gün en çok arananlar arasında.

Türkiye'de altında artık yeni dönem başlıyor. Bundan sonra altınlar farklı renkte üretilecek.

Türkiye’nin lisanslı 13 altın rafinerisi arasında yer alan Aleks Metal Rafineri (AMR), hurda altınları işleyerek tekrar ekonomiye kazandıracağını duyurdu. 

AMR Genel Müdürü Ahmet Yılal, artık madenlerden çıkarılan altınları değil yalnızca hurda altınları işleyeceklerini söyledi.

Son dönemlerde pek çok işletmenin; kaynakların adil biçimde paylaşılması, gerektiğinde tüketilmesi anlamına gelen sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm üzerine çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yılal, “Ancak biz ‘ileri dönüşüm’ üzerine çalışıyoruz.

Yani eski ve kullanılmış malzemelerin bir kez daha kullanılmasından ziyade yeni bir eşyaya dönüştürülmesini ve çok daha uzun süreler kullanılmasını hedefliyoruz.

Bu nedenle rafinerimizde de madenlerden yeni çıkan altınları değil, daha önce kullanılmış olan hurda ve yastık altındaki altınları hammadde olarak kullanacağız” diye konuştu.

YEŞİL ALTIN ÜRETİMİNDE HAMMADDE SIKINTISI YAŞANMAZ”

Kesinlikle çevreci bir altın rafinerisi olduklarının altını çizen Yılal, “Ürettiğimiz altınların rengi sarı olsa da bu üretim biçimiyle tamamen yeşil altın olacaklar.

Bu zamana kadar dünya üzerindeki altın madenlerinden çıkartılan altın miktarı 200 bin tonun biraz üzerinde.

Keşfedilen rezervlere göre halen yer altında 53 bin ton civarında altın madeni olduğunu tahmin ediliyor. Bu rakamlar sadece bizim değil, tüm rafinerilerin bizim yolumuzdan gelmesi halinde bile yeşil altın üretimi konusunda herhangi bir hammadde sıkıntısı yaşanmayacağını gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.