Altın Fiyatları Dar Bantta Sıkıştı!

Altın Fiyatları Dar Bantta Sıkıştı!

Birkaç haftadır altın fiyatlarında dar bir bantta sıkışma yaşanıyor. Altın fiyatları düşer mi yoksa altın fiyatları yükselir mi sorularının cevabı bu hafta belli olacak.

A+A-

Son bir aydır altın fiyatları yatay bölgede yukarı aşağı gidip gelerek gelmiş olduğu yeri hazmediyor. Sıkışmanın artık sonuna gelindiğini ifade eden uzmanlar bu hafta altın fiyatları ile ilgili yönün belli olacağını ifade ediyorlar. Sıkışma sonrası sert hareketlere dikkat.

SIKIŞMA NEDİR?

Fiyatlar trend içerisinde hareket ederken zaman zaman yön arayışına girer ve bir duraksama yaşanır. Duraksamanın nedeni piyasanın yönü konusunda yatırımcıların kararsız kalmasıdır.  Piyasanın kararsız hareket ettiği bu zamanlarda alıcı ve satıcıların hareketleri hep aynı seviyelerde dengelenir. Arz ve talebin benzer seviyede dengelenmesi fiyatlarda sıkışıklığa neden olmaktadır. Denge bozulduğunda piyasada sert hareketler beklenir.


ÜÇGEN FORMASYONU (TRIANGLE )

Teknik analizde çok sık rastlanan formasyonlardır. Farklı yönde hareket eden 2 trend çizgisi (giderek fiyatlardaki sıkışma sonucu birleşerek üçgen görüntüsü oluşturur. Sıkışma tamamlandığında formasyon tamamlanmış olur.

Aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi üçgenin daralan kısmına gelindiğinde hangi tarafa kırılım gerçekleşirse o yönde büyük hareketlilikler oluşur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.