Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Ülkemiz için çok önemli olan ve gururla kutladığımız, andığımız günler vardır.

A+A-

Bunlardan birisi de 12 Mart’tır. 12 Mart ülkemizin bağımsızlığının sembollerinden biri olan milli marşımız yani İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul ediliş tarihidir. Mehmet Akif’in yazmış olduğu bu eşsiz marş 12 Mart 1921 tarihinde mecliste ayakta alkışlanarak milli marş olarak kabul edilmiştir.

            Henüz kurtuluş mücadelesi çok çetin şartlarda devam ederken yazılan bu şiir kahraman Türk milletine ve ordusuna manevi bir güç katmış zafere ulaşma ümidini perçinlemiştir. Her bir dizesinde Türk milletinin özgürlüğüne olan sarsılmaz inancını ve imanını ifade eden Akif, tarihten örnekler vererek şartlar ne kadar ağır olursa olsun bu milletin asla vatanından vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Türk milletini “kahraman bir ırk” olarak nitelendiren Akif’in yanılmadığı vatan toprağının düşmanlardan temizlenmesi ile anlaşılmıştır. Bu büyük kurtuluş mücadelesinin, tarihteki en büyük Türk milliyetçilerinden biri olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde gerçekleştirildiği unutulmamalıdır.

            Mehmet Akif kendini Türk milletine adamış bir vatan sevdalısı idi. Hiçbir zaman maddiyata önem vermemiş mütevazı bir hayat sürmüş değerli bir şairimizdir. Çanakkale Savaşı’nda cephede bulunmamasına rağmen zaferi olağanüstü bir şekilde mısralara dökmesi, milli marşın da ancak O’nun tarafından yazılabileceği inancını doğurmuştur. Akif kısa sürede arkadaşları tarafından ikna edilir. Marşı bazen Tacettin Dergâhında bazen mecliste gece gündüz demeden yazarak tamamlar. İhtiyacı olmasına rağmen büyük para ödülünü de kabul etmeyerek yüce bir ruha sahip olduğunu bir kez daha gösterir. O, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü olan bu marşı Türk Milletine armağan etmiştir.

            Mehmet Akif’i ve İstiklâl Marşı’nı anlamak, bu vatanı ve milleti anlamaktır. Bu değerlerimiz anlaşılmadan ne geçmişimizi ne de geleceğimizi anlayabiliriz. Bizlere düşen görev bu vatan için şehit düşen atalarımıza, ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e layık olmaktır. Yani Akif’in tabiri ile cennet vatanımızı Atatürk’ün hedefi olan çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır.

            Biz Türk Eğitim-Sen ailesi olarak İstiklal Marşımızın 96. Yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Mehmet Akif  ERSOY başta olmak üzere, bu büyük eseri milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Akif’in dediği gibi: “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.