Alaçamlı Zeytin Üreticilerinden Kaymakam Kayabaşı’na Ziyaret

Alaçamlı Zeytin Üreticilerinden Kaymakam Kayabaşı’na Ziyaret

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Etyemez Mahallesi’nde zeytin üretimi yapan Nurcan Ayaş ve Nuran Işık kardeşler, el değmeden soğuk sıkım yöntemiyle ürettikleri zeytinyağı çalışmaları hakkında Kaymakam Fatih Kayabaşı’na bilgi verdi.

A+A-

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Etyemez Mahallesi’nde zeytin üretimi yapan ve bölgede örnek çalışmalarıyla dikkat çeken Nurcan Ayaş ile Nuran Işık kardeşler, Fatih Kayabaşı’nı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 45 yaşındaki zeytin ağaçlarından oluşan bahçelerinde yürüttükleri üretim süreci hakkında bilgi veren üreticiler, zeytinlerini el değmeden soğuk sıkım yöntemiyle işleyerek yüksek kalite, güçlü aroma ve verim odaklı zeytinyağı elde ettiklerini ifade etti. Ayaş ve Işık kardeşler, doğal üretim anlayışıyla hem ürün kalitesini hem de Alaçam’ın tarımsal potansiyeline katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Fatih Kayabaşı ise yerel üretimi destekleyen, katma değer oluşturan ve ilçenin tarımsal gelişimine katkı sağlayan bu tür girişimlerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kayabaşı, örnek çalışmaları dolayısıyla üreticilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.alacamli-zeytin-ureticilerinden-kaymakam-kayabasina-ziyaret-1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.