ALAÇAM İKİ ŞEHİDİNİ GÖZYAŞIYLA UĞURLADI

ALAÇAM İKİ ŞEHİDİNİ GÖZYAŞIYLA UĞURLADI

BİNGÖL ŞEHİTLERİNİN NAAŞLARI SAMSUN’UN ALAÇAM İLÇESİNE GETİRİLDİ.

A+A-

  Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit olan Samsun’un Alaçam ilçesinden J. Er Savaş Topal Alaçam’ın Yenice Köyü Baba ocağında helalleşmeden sonra Alaçam’ın Pelitbükü Köyü Sekecek mahallesinden olan J. Er Hasan Hüseyin Aydoğdu ise Pelitbükü Köyü Sekecek Mahllesinde öğle namazına müteakip kendi köylerinde kılınan cenaze namazından ardından köy mezarlıklarına dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.    


 BİNGÖL ŞEHİTLERİNİN NAAŞLARI SAMSUN’UN ALAÇAM İLÇESİNE GETİRİLDİ.            

 Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit olan erler Savaş Topal ve Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazeleri askeri uçakla Samsun' a getirildi.

       ALAÇAMLILAR ŞEHİTLERİNİ BAFRA İLÇESİNİN KELİKLER KÖYÜ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ ÖNÜNDE KARŞILADI

      Alaçam ilçesinin merkezinde helalleşme adına törenin çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar, törenin yapılmamasını sağlayan yetkililere çok kızdılar.  

                      BİNGÖL’DE ASKERİ KONVOY’A YAPILAN SALDIRI

          Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun (20) Samsun'un Alaçam ilçesindeki evinde yas var. Alaçam ilçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü ve askeri yetkililer, acı haberi Pelitbüküsekicek köyündeki aileye ulaştırdı. Acı haberi alan anne Hacer Aydoğdu sinir krizi geçirirken, anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

           Baba Mustafa Aydoğdu'nun, Bingöl'de askeri konvoya saldırı olduğu haberini televizyondan gece öğrendiği ve sabah oğlundan haber alabilmek için Ankara'ya hareket ettiği, kendisine oğlunun şehit olduğu haberinin ise yoldayken telefonla bildirildiği öğrenildi. Hayvancılıkla geçimini sağlayan ailenin yaşları küçük 3 kızı ve şehit Aydoğdu ile birlikte 2 oğlu olduğu belirtilirken, şehidin erkek kardeşi 18 yaşındaki Hakan Aydoğdu'nun, ağabeyinin acı haberini dağda hayvan otlatırken telefonda aldığı ve baygınlık geçirdiği, sağlık görevlileri tarafından olay yerinde müdahale yapılan Aydoğdu'nun evine getirildiği bildirildi.

           Şehit er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun 7 aylık asker olduğu ve Muş'ta inzibat olarak görev yaptığı belirtildi. Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda şehit olan Savaş Topal'ın amcasına "Giderken çok tehlike var" dediği ortaya çıktı.
        Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda şehit olan 10 askerden Hasan Hüseyin Aydoğdu ve Savaş Topal'ın, Samsun'un Alaçam ilçesindeki baba evlerine ateş düştü. Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun Alaçam'ım Pelitbükü Sekecek köyündeki baba ocağında hüzün hakim. Acı haberi duyan Anne Hacer Aydoğdu'nun feryatları yürek dağladı. Şehit olmadan önce telefonla görüştüklerini söyleyen Şehit Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun dedesi Hüseyin Aydoğdu, " 'Elazığ'dayım, yarın konvoyla Muş'a gideceğim' dedi. Ben de 'dikkatli git' dedim" diye konuştu.
                                 ŞEHİT JANDARMA ER’İN DEDİĞİ ÇIKTI
            Savaş Topal'ın baba ocağı Alaçam'ım Yenice köyünde de hüzün ve gözyaşı var. Bingöl'de şehit düşen Savaş Topal'ın cenazesini bekleyen amcası İzzet Topal, Savaş ile izine geldiğinde görüştüklerini söyleyerek, " 'Giderken çok tehlike var' dedi. Aynen dediği gibi de başına geldi. Vatan sağ olsun. Ancak ben bu işten bir şey anlamadım. Bir milletvekili geliyor, bir bakan geliyor elli yere güvenlik koyuyorlar. Niye bu 200 askerin peşinde bir helikopter veya koruyucu tim olmasın" şeklinde konuştu.

            BİRİ EVİN TEK ÇOCUĞUYDU, DİĞERİ YAŞINI BÜYÜTÜP ASKERE GİTMİŞTİ

         Bingöl'deki saldırıda şehit olan Savaş Topal'ın bir evin tek çocuğu olduğu, 5 kardeşten en büyüğü Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun ise yaşını büyüterek askere gittiği ortaya çıktı.Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan 10 askerden Samsunlu Savaş Topal ve Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazeleri Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda gözyaşlarıyla karşılandı. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kimlik tespitleri yapılan Jandarma Er Savaş Topal ve Piyade Er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun naaşları bugün Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 211. Filo'ya ait askeri uçakla Samsun'a getirildi. Şehit erleri Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, askeri ve mülki erkan, emniyet mensupları ile şehit yakınları karşıladı.Karşılamada şehit Jandarma Er Savaş Topal'ın aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, aile yakınlarını görevli askerler ve emniyet mensupları teselli etmeye çalıştı. Bir şehit yakını, "Daha yeni gitmiştin" diyerek ağladı.

BİNGÖL’DE ŞEHİT OLAN İKİ JANDARMA ER ALAÇAM İLÇESİNDE TOPRAĞA VERİLDİ       

       Terör örgütü PKK militanlarının izinden dönen silahsız ve sivil askerleri taşıyan konvoydaki otobüslerden birine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırması sonucu şehit olan er Savaş Topal (20), memleketi Samsun'a getirildi. Bingöl- Muş karayolunun 16'ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınlarında gerçekleşen saldırıda şehit 10 Mehmetçik'ten biri olan Topal, Alaçam ilçesine bağlı Yenice köyünde toprağa verildi.

        Şehit Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun 5 kardeş oldukları ve evin en büyük evladı olduğu öğrenilirken, Tekirdağ-Çerkezköy'de yaşadığı, arkadaşlarıyla birlikte askere gitmek için yaşını bir yaş büyüttüğü öğrenildi. Aydoğdu, Alaçam ilçesine bağlı Pelitbükü Sekecek köyünde, köy mezarlığında toprağa dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Evin tek oğlu olduğu öğrenilen şehit Savaş Topal ise Alaçam ilçesine bağlı Yenice köyünde, Köy mezarlığında dua ve gözyaşlarıyla toprağa defnedildi.

        Askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehit Er Savaş Topal'ın naaşı, cenaze aracıyla önce Alaçam ilçesi Yukarı Elma köyündeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra şehidin naaşı, Yenice köyü camiine götürüldü. Anne Emine Topal ayakta güçlükle dururken, baba Halil Topal ise cenaze töreni boyunca metanetini korudu. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehit ailesine taziyelerini ileterek, sabırlı olmalarını istedi.

       Şehit Er Savaş Topal'ın cenaze törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon ve ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Alaçam İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, 19 Mayıs ilçe Kaymakamı Kadir Ekinci, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yenice Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla şehit er Savaş Topal, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehit Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun toprağa verilmesinin ardından bir vatandaş, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a tepki gösterdi. Şehit yakınları şahsa müdahale ederek buradan uzaklaştırdı.

          Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çelenk gönderdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.