Alaçam'da Robotik Kodlama Şenliği

Alaçam'da Robotik Kodlama Şenliği

​Alaçam'da Kadloma ve Robotik Eğitimleri projesinin 1'incisi Alaçam Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

A+A-

Alaçam Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve Alaçam Gökçeağaç Ortaokulu'nun desteklediği robotik kodlama şenliği yarışmasının 1'incisi düzenlendi 

Şenlikte asıl amacın bu işe gönül veren ve gayret gösteren öğretmenlerin bir araya gelerek öğrencilerimizde farkındalık oluşmasını sağlamaktır diyen Alaçam Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, ". Bu anlamda Gökçeboğaz Ortaokulu, Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu, Soğukçam Ortaokulu, Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Muhammet Ali Aksu Ortaokulu'ndan 14 takım katılım göstermiş olup, takımlara 9 öğretmenimiz rehberlik etmiştir.

Tural,  Müsabakalara Atatürk Ortaokulu, Kızlan Ortaokulu ve Şehit Erdal Bolat ÇPAL'den bilişim teknolojileri öğretmenleri jüri ve hakemlik yapmıştır. Toplamda 35 öğrencimiz de bu etkinlikte yer almıştır. Etkinlik kapsamında bluetooth kontrollü robotların (mobil kontrollü araçlar) belirlenen pist içinde hareket etmeleri ve 5 dakika içinde karşılıklı iki takımın kendilerine ait renkteki nesneleri kendi köşelerine en çok sayıda ya da tamamını en hızlı sürede taşımaları hedeflenmiştir" dedi.

Yarışma sonrasında, "birincilik ve ikincilik Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesinin olurken, üçüncülük ödülü Soğukçam Ortaokulu'nun oldu. Ödüllerini kazananlara İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Şube Müdürleri Ömer Şener ve Fatih Mehmet Öztürkçe takdim etti.

alacamda-robotik-kodlama-senligi-1.jpg

alacamda-robotik-kodlama-senligi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.