ALAÇAM’DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

ALAÇAM’DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 500 fidan Alaçam İlçesi Alidedebölmesi Mahallesi Acem Mevkiinde toprakla buluştu.

A+A-

Program Tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 11.11’de Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.
Alaçam Orman İşletme Şefi  Eyüp Can ÇARKACI programda yaptığı konuşmada “Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye için ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Alaçamda’da 500 fidanı toprakla buluşturacağız diyerek ağaç dikmenin önemine hadis-i şerifle örnek verdi. “Bir kimse herhangi bir ağaç veya bitki dikerse, ondan yenilen şey kendisi için sadakadır, ondan çalınan şey kendisi için sadakadır, yabânî hayvanların yediği şeyler sadakadır, kuşların yedikleri sadakadır, bir kişinin ondan alıp eksilttiği şey de kendisi için sadakadır.” dedi
Belediye Başkanı İlyas Acar,” Türkiye genelinde gerçekleşen 11 milyon fidan “Geleceğe Nefes” kampanyasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bizler güneşi görmeden ağacın ve ormanın kıymetini bilmiyoruz. O yüzden ormanlarımızın ve ağaçların kıymeti bilmeli, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmalıyız,” dedi.
Alaçam Kaymakamı  Fikret Zaman;” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde ağaç dikme günü olarak belirlendi. Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım milletimize ve gelecek nesillere hayırlı uğurlu olsun.
Ağaç demek yaşam demek Orman demek gelecek demek bunun farkında olmalıyız. Ormanlarımıza gereken önemi her zaman vermeliyiz.” dedi.
Konuşmaların ardından 500 fidan dikilerek toprakla buluştu.
Fırat'ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı için sosyal medyada başlattığı 'Mehmetçiğe selam gönder' kampanyasına bir destek de “Geleceğe Nefes” programına katılan protokol üyelerinden geldi.
Kampanya kapsamında sınır ötesinde mücadele veren Mehmetçik için asker selamı gönderdiler.
Programa Alaçam Kaymakamı  Fikret ZAMAN, Belediye Başkanı İlyas ACAR, Başsavcı  Emine SÖYLEMEZ, Cumhuriyet Savcıları Sayın Emre AYDIN, Sayın Muhammet İkbal ACAR, İlçe Emniyet Müdürü Vekili  Erol Can KESKİN, Jandarma Komutanı Sayın Samet KURUÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sezai TURAL ,Alaçam Orman İşletme  Şefi Eyüp Can ÇARKACI, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Mehmet GÜREŞ, Sağlık Grup Başkanı  Dr. Radi ŞEN, Nüfus Müdürü Kemalettin  TAŞDELEN, Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cansu Keskin KARAASLAN, Kredi ve Yurtlar Kurumu Alaçam İlçe Müdürü  Selim Erdoğan, Alaçam Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı  Vedat ÖZYILMAZ, Alaçam AK Parti Alaçam İlçe Başkanı  Selahattin ALKAN ,MHP Alaçam İlçe Başkanı  Erdinç GÜL, Belediye Meclis Üyeleri ,okul müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

alacamda-milli-agaclandirma-gununde-500-fidan-toprakla-bulustu.jpgalacamda-milli-agaclandirma-gununde-500-fidan-toprakla-bulustu-001.jpgalacamda-milli-agaclandirma-gununde-500-fidan-toprakla-bulustu-002.jpgalacamda-milli-agaclandirma-gununde-500-fidan-toprakla-bulustu-004.jpgalacamda-milli-agaclandirma-gununde-500-fidan-toprakla-bulustu-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.