Alaçam'da İlköğretim Haftası kutlaması

Alaçam'da İlköğretim Haftası kutlaması

Alaçam ilçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, daire müdürleri, veliler ve öğretmenler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Resai Aydın İlkokulu Müdürü Yusuf Yılmaz tarafından yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural “ Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Oğuz Alp Çağlar “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. İlköğretim öğrencilerini hayata ve üst öğrenime hazırlayan zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma yazma ve eğitim seferberliği her yıl devam etmektedir. Atatürk’ün Türk milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası kutlanmaktadır" diye konuştu. 
Alaçam Resai Aydın İlkokulu tarafından organize edilen İlköğretim haftası programı öğrencilerin okudukları şiirler ve kompozisyonlar ile devam etti. Daha sonra okul öğrencileri Hababam Sınıfı’nı canlandırarak katılımcılardan alkış topladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından çalınan müzikler hem öğrencileri hem de dinleyenleri coşturdu.

alacamda-ilkogretim-haftasi-kutlamasi.jpgalacamda-ilkogretim-haftasi-kutlamasi-001.jpgalacamda-ilkogretim-haftasi-kutlamasi-002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.