ALAÇAM’DA HASAT PANAYIRI

ALAÇAM’DA HASAT PANAYIRI

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) tarafından yürütülen “Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odun Dışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi” kapsamında Alaçam Geyikkoşan’da “Hasat Panayırı” düzenlendi.

A+A-

Panayıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Alaçam Kaymakamı Vedat Anarat, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. YHKB Müdürü Yelgin Mesci tarafından yapılan açılış konuşmasında, kırsal alanlarda yaşayan kadın ve gençlere sürdürebilir kalkınma kapsamında başta odun dışı orman ürünleri olmak üzere bitkilerin tanınması, toplanması, işlenmesi, pazarlanması, ürün sahalarının geliştirilmesine yönelik eğitimlerin verilmesi, yaşadıkları çevre konusunda farkındalık sağlanması, bu yolla orman ürünlerinin aile bütçesine katkı sağlaması amacında olduklarını söyledi.
Vali Aksoy ise yaptığı konuşmada, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinin bir araya gelerek, Yeşilırmak havzasının korunması ve geliştirilmesi adına yapılması gereken çalışmaları ortaya koymak üzere kurulmuş birlik olduğunu vurguladı. Aksoy, “Bu birliğin bölgede yaşayan insanların sosyal ekonomik ve kültürel gelişmelerini de sağlamak adına da yapması gereken çalışmalar var. Bu çalışmaları da birlik imkanları ölçüsünde çeşitli kaynakları kullanarak yapmaya gayret ediyor. Bu projede Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na başvurusu neticesi oradan sağlanan kaynaklar ve Yeşilırmak Havza Birliği’nin yine kendi kaynaklarını ortaya koyarak gerçekleştirdiği çok önemli bir proje.

Bizim doğal olarak yetiştirdiğimiz ürünlerimizi paylaşma, onun farkına varma ve onun ekonomik anlamda getirisini ortaya çıkartma bakımından oldukça önemli bir çalışma. Bu bakımdan bu projeyi önemsiyoruz ve bundan sonraki süreçte bölgede ekonomik anlamda yeni bir hareketliliği meydana getirmesini bekliyoruz. Samsun organik tarım üretiminde ve iyi tarım uygulamalarında öncü kentlerden birisi. Türkiye’de bu konuda önemli çalışmalar yapmış, belirli birikimi oluşmuş, belirli faaliyetleri gerçekleştirmiş bir kent. Böylesine önemli çalışmalar içersinde olan Samsun’da orman dışı ürünlerin değerlendirilmesi, ürünlerin ekonomik anlamda daha iyi bir noktaya taşınması oldukça önemli” diye konuştu. 


Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve beraberindeki protokol mensupları, hasadı yapılan ürünlerin bulunduğu stantları gezdi. Hasat panayırı konuklara yapılan ikramla son buldu.

20121013aw000338_01.jpg20121013aw000338_02.jpg20121013aw000338_03.jpg20121013aw000338_04.jpg20121013aw000338_05.jpg20121013aw000338_06.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.