Alaçamda Cumhuriyetin 89. yılı Kutlandı

Alaçamda Cumhuriyetin 89. yılı Kutlandı

Cumhuriyetin 89. yılı Kutlandı Alaçam’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

A+A-

Anıt önündeki tören saat: 13.00' de başladı. Törene Alaçam Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ, İlçe Garnizon Komutanı Duran VURANOK, Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR, Mülki ve askeri erkan siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının akabinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

29 Ekim Pazartesi günü Saat 09.00’da Kaymakamlık Makamında Kaymakam Sezgin ÜÇÜNCÜ makamında tebrikleri kabul etti. Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yılı tüm yurtta olduğu gibi Alaçam’da da coşkuyla kutlandı. Törene, Kaymakam Sezgin ÜÇÜNCÜ, Garnizon Komutanı Duran VURANOK Belediye Başkanı İlyas ACAR, Alaçam Cumhuriyet başsavcısı Aşiyan ALKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi SARI daire amir ve müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Program sunuculuğunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği öğretmenlerimizden Muhterem ATASOY ve Ayşegül AKTAŞ yaptılar. Program Protokolün Öğrencileri ve Halkı Selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Alaçam Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ yaptı.

ÜÇÜNCÜ, “Ne mutlu ki 89 yıl önce Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu 'Muassır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız ve artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır ve bugün Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ekonomik gelişmişliğimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyenleri ise korku ve telaşa düşürmektedir.'' dedi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan Liseler arası Kompozisyon birincisi Alaçam Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi öğrencisi Uhde ACAR kendi yazdığı kompozisyonu seslendirdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan ortaokullar arası Kompozisyon birincisi Alaçam Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencisi Nazlıcan AKMAN kendi yazdığı kompozisyonu seslendirdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan Liseler arası Şiir birincisi Alaçam İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şinasi KAPUSUZ kendi yazdığı Şiiri seslendirdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan ortaokullar arası Şiir birincisi Alaçam karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencisi Gökşen ÖZKÖK kendi yazdığı Şiiri seslendirdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan İlkokullar arası Şiir birincisi Alaçam Resai Aydın İlkokulu öğrencisi Ozan ÇİÇEK kendi yazdığı Şiiri seslendirdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan İlkokullar arası Resim birincilikleri Kızlan İlköğretim Okulu öğrencisi Kader CEYLAN ve Oratokullarda Resim Birincisi Etyemez AlpaslanGül İlköğretim okulundan Şaban AYGÜL oldu. Alaçam Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu Folklor ekibi gösterilerini sundu. Liseler kız ve erkekler 100 metre, ortaokullar kız ve erkekler 100 metre koşuları yapıldı. Liseler 100m Kızlar 1.Kız teknik ve Meslek Lisesinden Gülşah UYAR, Liseler 100m Kızlar 1.Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesinden Esra BOYAALICI, Liseler 100m Erkekler 1.Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesinden Orhan ORAL, Oratokullar 100m Erkekler 1.Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencisi Bertuğ PİLİÇ, Oratokullar 100m Kızlar 1.Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencisi Seçil ÇIRAK, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda 1. gelen öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verilerek hatıra fotoğrafi çektirildi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.