Alaçam'da Çiftçilere 42 Adet Damızlık Düve Dağıtımı yapıldı

Alaçam'da Çiftçilere 42 Adet Damızlık Düve Dağıtımı yapıldı

Alaçam İlçesi’nde Genç Çiftçiye 42 Adet Damızlık Dişi Düve Dağıtımı yapıldı.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında  16 genç çiftçiye, 42 adet damızlık dişi düve dağıtımı yapıldı.

Dağıtıma ;Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Dursun UZ, Sebahattin TURAL, Belediye Meclis Üyesi Hasan ÇELİK, Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık Ziraat Mühendisi Ümit KUL ve Veteriner Hekim Gökhan ÖRKÜN’ün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yaptıkları proje başvuruları kabul edilen 16 çiftçiye simental ırkı damızlık 42 adet düve, tarafından teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında genç çiftçilere, 30 bin liraya kadar olan hibe desteğinden İlçemizden 16 çiftçi yararlanmıştır. 15.07.2016 tarihinde başlatılan proje ile 2 adet üretici sera yapımında, 1 adet üretici meyve bahçesi kurulmasında, 13 adet üretici ise canlı hayvan alımında (7’si büyükbaş, 6’sı küçükbaş)  desteği almaya hak kazanmıştır. Bu üreticilerden PelitbüküKaracak Mahallesinden Sevda SATILMIŞ ve Satu KARA, Kalıkdemirci Mahallesinden Türkan COŞKUNER, Alidedebölmesi’nden Hamide KIRBAŞ, Kızlan Mahallesinden Mustafa AKÇA, Demircideresi’nden Murat ÖZAY, Ortaköy Mahallesinden Yadigar İLERİ’ye proje kapsamında hak etmiş oldukları  6’şar adet olmak üzere toplam 42 adet Simental cinsi Damızlık Dişi Düve 02.01.2017 tarihinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından teslim edilmiştir. Daha önce Karayaka Irkından 38’er adet koyun ve 2’şer adet Koç dağıtımı yapılmıştı. Ayrıca Sera Projesinden yararlanan Aşağı Soğukçam Mahallesinden İlhan KURT ve Serdar Ali KARATAŞ, Meyve Bahçesi (Ceviz Bahçesi) Projesinden yararlanan Alidedebölmesi Mahallesinden Reşit KELEŞ projelerini tamamlamış olup 30 Bin TL destekleme ücretlerini almışlardır. Projeden kalan 4 adet küçükbaş hayvan desteğinin dağıtımı önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

Başkan UYAR, hibe desteği programıyla kırsal alandan göçün önlenerek, kırsal yerleşimlerde üretimin arttırılmasının ve hayvancılığın geliştirilmesinin amaçlandığını belirterek, damızlık düvelerin "genç çiftçilere" hayırlı olmasını dileyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

alacamda-ciftcilere-42-adet-damizlik-duve-dagitimi-yapildi.JPGalacamda-ciftcilere-42-adet-damizlik-duve-dagitimi-yapildi-001.JPGalacamda-ciftcilere-42-adet-damizlik-duve-dagitimi-yapildi-002.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.