Alaçam'da Arı Üreticilerine Kestane Fidanı

Alaçam'da Arı Üreticilerine Kestane Fidanı

Kırsal kalkınmaya yönelik desteklerini sürdüren Alaçam Belediyesi ve Samsun Arı Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa projesi ile Alaçam’da Arı Üreticilerine 4000 adet ücretsiz kestane fidanı dağıtımı yapıldı.

A+A-

Alaçam Belediyesi Sosyal Tesisleri Anneler Parkında gerçekleşen  fidan dağıtım programına Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Belediye Başkan Yardımcısı  Mehmet Mandil, Belediye Yazı İşleri Müdürü Murat Güney, Belediye Meclis Üyesi Hasan Çelik, Alaçam Orman Şefi Eyüp Can Çarkaçı, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Batı, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve arı yetiştiricileri katıldı.

Toplam 4000 fidanın dağıtıldığı törende üreticilere yönelik konuşan Belediye Başkanı Hadi Uyar; "Alaçam Belediyesi olarak kırsal kalkınmaya yönelik desteklerimize devam ediyoruz. Bugünde Alaçam Belediyesi olarak bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı olan arı yetiştiriciliğinin üretimine bir nebze olsun destek olmak adına çiftçilerimize kestane fidanlarını dağıtmak için bir araya geldik. İlçemizde tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçiye destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçimize kolaylık sağlayacak bütün çalışmalarda üreticimizin yanındayız. Dağıttığımız bu fidanları arıcılarımız kovan koydukları yerlere dikerek çiçek açtığında arıların bal üretimini sağlayacak." Kestane balının doğal antibiyotik olduğu belirten Başkan Uyar; "Ayrıca bu türler gelir getirici bitkilerin meyvesinden de vatandaşlarımız faydalanabilecek. Ülkemizde de arı yetiştiriciliğinin eskiye göre daha bilinçli yapıldığını ifade eden Başkan Uyar bunun için gerekli destek ve katkılarının süreceğini belirtti.

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ise yaptığı konuşmada; Alaçam’da yaptığımız tüm proje ve programlarda bizlere her konuda destek olan Belediye Başkanımız Hadi Uyar’a bizlere ve üreticimize yaptığı katkılarınızdan dolayı  teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kestane fidanları üreticilere dağıtıldı.

alacamda-ari-ureticilerine-kestane-fidani.JPGalacamda-ari-ureticilerine-kestane-fidani-001.JPGalacamda-ari-ureticilerine-kestane-fidani-002.JPGalacamda-ari-ureticilerine-kestane-fidani-003.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.