ALAÇAM’A PAYMER ELİ DEĞDİ.

ALAÇAM’A PAYMER ELİ DEĞDİ.

Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezinden (PAYMER) Alaçam İlçesine bağlı Sancar Köyünde evi yanan aileye anlamlı yardım yapıldı.

A+A-

Bir kamyonetle Alaçam İlçesi Sancar Köyüne giden PAYMER sorumlusu Aydın Ünsal yaptığı açıklamada,’’Bundan yaklaşık 3 ay önce gündüz vakti çıkan yangın sonucu Hamdi Özan’a ait ev içinde eşyaları olmak üzere yanmıştı.

Aileden gelen talep üzerine ise bir kamyonet dolusu ev eşyası(Koltuk Takımı, Televizyon, Beyaz Eşya, Halı Yorgan, Yatak) verilirken, gıda desteğinde de bulunduk. Aile şu anda evin garaj olan yerinde kalmaktadırlar. PAYMER olarak üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmekten dolayı çok mutluyuz. Atakum Belediye Başkanımız Metin Burma’nın da büyük özverileri ile bu tür yardımları artırmaya çalışıyoruz.

  Atakum Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Paylaşım Merkezi (PAYMER) Atakum halkının kullanmadığı eşya ve giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere kurulmuş bir organizasyondur."Mutluluk paylaştıkça artar" sloganı ile hareket eden PAYMER'in temel amacı; özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının tespiti ve bu doğrultuda yardımlarının doğru bir şekilde yönlendirilmesini sağlamaktır.

Yapılan yardım ve bağışların doğru kişilere ulaştırılmasında aracılık yapan PAYMER'in, bağışlarnan giysi ve eşyaları teşhir ettiği bir merkezi mevcuttur. Bağlı muhtarlıklardan alınan belgeler ile gelen ihtiyaç sahipleri, ihtiyaçlarını belirli bir gizlilik ve güven içinde temin edebilmektedir.

Belediyemizin Sosyal Belediyecilik kapsamında üzerinde durduğu önemli projelerinden biri olan PAYMER, ihtiyaç sahiplerinin doğru tespiti ve yapılan yardım ve bağışların yerine ulaştırılmasında şeffaf ve etkin bir köprü görevi üstlenmektedir. Yapılan yardımların kontrolü, sınıflandırılmasında ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, konusunda uzman kadrolarımız tarafından gerçekleştirilmektedir.’’dedi.

Evi yanan Hamdi Özan ise yaptığı açıklamada,’’Evimiz bir talihsizlik sonucu 3 ay önce yandı. Yangından sonra ise Alaçam Kaymakamlığı 4.000 TL. yardımda bulunarak bununla gerekli olan inşaat malzemelerini aldık. Fakat elimizde avucumuzda maddi olarak bir şey kalmadığından, evin garaj olan kısmında 7 nüfus kalmaktayız. Aynı odada 3 ufak çocuk var.

Bizde PAYMER’in çalışmalarını duymuştuk. Talepte bulunduk. Sağolsunlar gerekli desteği sağladılar. Bu konuda duyarlı olan en başta Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, PAYMER Sorumlusu Aydın Ünsal ve PAYMER’e destekte bulunan hayırseverlere sonsuz teşekkürler ediyorum. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.