Alaçam Şirinköyde Üçüncü Yayla Şenliği Yapıldı

Alaçam Şirinköyde Üçüncü Yayla Şenliği Yapıldı

Alaçam Şirinköyde Üçüncü Yayla Şenliği Yapıldı. Alaçam Şirinköy Muhtarlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Yayla Şenliklerine ilgi oldukça fazlaydı.

A+A-

Programın açılış konuşmasını yapan Şirinköy Muhtarı Seyit Ali CEYLAN, Bu yıl Üçüncüsünü düzenlediğimiz Şirinköy Dürtmey yayla şenliklerine katılan uzaktan ve yakından gelen misafirlere teşekkür etti. Bu yıl Üçüncüsünü düzenlediğimiz yayla şenliğimizi bundan sonraki yıllarda da devam ettireceklerini elimizden geldiği kadar geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşatmak birlik ve beraberliğimizi sağlamak için bu tür organizasyonların bizim gibi muhtar arkadaşların bu tür organizasyonları yapması gerektiğini ifade etti.

Şenlik havasında geçen Şirinköy dürtmen yayla şenliklerine gelen vatandaşlar gün boyunca güreş seyrederek ve açılan tezgâhlardan alış veriş yaparak zamanlarını geçirdiler. Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR; TRT kameralarına verdiği açıklamada şunları söyledi; Şirinköy Dürtmey yayla şenliklerinin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini dile getiren ÇAĞLAR; “Amacımız bu ova köylerinden ekmek ve iş uğruna ayrılmış olan hemşerilerimizi yılın bir günü de olsa bir araya toplama, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirme; uzakta doğan çocuklarımıza ve torunlarımıza, kendi yaşadığımız bu topraklarımızı tanıtmakdır Neşemizde kederimizde, acı ve tatlı günlerimiz de bir araya gelmek, Türk toplumunun bir geleneğidir. Hepimiz çeşitli iş dallarında farklı yerlerde çalışmaktayız. Üzerimizdeki stresi bir günlüğüne de olsa atmak, yılın yorgunluğundan kurtulmak için bu tür organizasyonlarımıza da ihtiyacımız var. Bu anlamda köylerimizin yaylasında yapılan bu organizasyon hepimize hayırlı olsun dedi. Programa, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Alaçam belediye Başkanı Ecz Hadi UYAR, İş Adamı ve İstanbul Esenler belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin EROĞLU, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Nail ER, çok sayıda Mahalle Muhtarları ve çok sayıda çevre köylerden katılan vatandaşlar günün keyfini çıkardılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.