Alaçam Kapaklı Mahallesi Halkı Mezarlıkları Bayram İçin Temizledi

Alaçam Kapaklı Mahallesi Halkı Mezarlıkları Bayram İçin Temizledi

Alaçam Kapaklı Mahallesi muhtarlığı tarafından mahalle halkına yaptığı çağrı üzerine toplanan mahalle halkı, kurban bayramı öncesi temizleyerek bayrama hazır hale getirdi.

A+A-

Kapaklı Mahallesi Muhtarı Sedat Topal, bizlere destek veren mahalle halkı traktör, tırmık, kürek, balta gibi aletlerini de yanlarına alarak mahallemizin mezarlığında yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) mücadelesi kapsamında maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak bir araya geldik.

Muhtar Sedat Topal, Mezarlık yollarını, kabirleri yabani otlardan arındıran mahalle halkı ile birlikte mezarlığı iki günde bayrama hazır hale getirdik.

Kapaklı Mahallesi muhtarı Sedat Topal, Mezarlığın bayramlarda en çok ziyaret edilen yerler olduğunu belirten belirterek "Mezarlıkta bazı yerler yabani otlar nedeniyle girilemez hale gelmişti. Mahalle halkımızın da desteği ile bu temizliği yaptık. Burada dedelerimizin, ağabeylerimizin, ablalarımızın kabirlerini temizledik. Destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Mahalle sakinlerinden Fikri Sağlam'da temizlik çalışmasına destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade ederek "Kabirlerin büyük kısmı yakınlarımıza ait. Sahip çıkmamız lazım. Tanımadığım bir insanın mezarını da temizliyorum, çok hoşuma gidiyor. Allah katında bunun sevabı bambaşka bana göre." diye konuştu.

alacam-kapakli-mahallesi-halki-mezarliklari-bayram-icin-temizledi1.jpgalacam-kapakli-mahallesi-halki-mezarliklari-bayram-icin-temizledi2.jpgalacam-kapakli-mahallesi-halki-mezarliklari-bayram-icin-temizledi3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.