Alaçam İlçesi ‘Yaya Güvenliği’ İçin Nöbette

Alaçam İlçesi ‘Yaya Güvenliği’ İçin Nöbette

Samsun’un Alaçam ilçesinde, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde sürücüler ve yayalar uyarıldı.

A+A-

Uygulamaya İlçe Kaymakamı Fikret ZAMAN, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Can KESKİN, İlçe Jandarma Komutanı Samet KURUÇELİK, Daire Amirleri ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri katıldı.


Yaya geçidi trafik uygulaması, Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Alaçam Meslek Yüksek Okulu önünde yaya geçitlerinde yapıldı.


Alaçam Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Ellerinde "Yaya geçidi kullan, yaya öncelikli trafik, dikkatli geç, yaşamı seç, dur yolda bende varım, hatalı sürücüye kırmızı düdük, sen de bir yayasın, öncelik yayanın, hayata yol ver" yazılı pankartlar taşıyan öğrencilere, yaya geçidi kuralları uygulamalı gösterildi.


İlçe Kaymakamı Fikret ZAMAN ve beraberindeki daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşları Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesine göre trafikte önceliğin yayalara ait olduğu, bir yayanın yaya kaldırımına adımını attığında sürücülerin durması gerektiği, aksi takdirde para cezası ödemek zorunda kalacakları ve araçların yaya kaldırımlarına park edemeyecekleri konusunda bilgilendirdi.


Belirli noktalarda yayalara tanınan haklara saygı gösterilmesini ve getirilen kurallara uyulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Zaman, “Sürücülerimizi duyarlılığa, hassasiyete davet ediyorum. Çünkü yolda daha güçlü durumda olan araçlar ama bu düzenlemeyle beraber artık daha güçlü durumda olan biz yayalarız. Bundan sonra kavşaklara, okul geçitlerine yaklaştığımız da yavaşlayacağız ve yaya kaldırımdan yola adımını attığı anda duracağız ve ona yol vereceğiz” diyerek, araçların bu noktalarda hızlarını düşürmeleri ve yavaşlamaları gerektiğini, yayaların kaldırımdan ayağını yere attığı anda da durması gerektiğini belirterek, “Böylelikle kazaları ortadan kaldıralım, kaldırabilelim. Sürücülerin bu kurala uyacağına yürekten inanıyorum" dedi.


İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Can KESKİN, "YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ" uygulamasında katılımcılarla birlikte yaya geçidini kullanarak farkındalık oluştururken, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik Tim ekipleriyle birlikte, yayalara öncelik tanınması için sürücülerini durdurarak, yayalara öncelik verilmesi konusu hakkında bilgilendirme içeren broşürler dağıtarak, onlarla sohbet etti.

alacam-ilcesi-yaya-guvenligi-icin-nobette-1.jpgalacam-ilcesi-yaya-guvenligi-icin-nobette-2.jpgalacam-ilcesi-yaya-guvenligi-icin-nobette-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.