
Alaçam Göçkün’de 50 Bin Metrekarelik Alan Yatırımcıya Açıldı
Alaçam Göçkün’de 50 bin metrekarelik genişleme alanı yatırımcılar için ön tahsise açıldı.
Alaçam ilçesi Göçkün mevkiinde bulunan genişleme alanının 50 bin metrekarelik bölümü, yeni yatırımların kazandırılması ve istihdamın artırılması amacıyla ön tahsise açıldı.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, gelişmenin bölgenin sanayi altyapısının güçlendirilmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Metrekare bedeli 3 bin TL
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan “OSB’lerde Ön Tahsis Yapılacak Alanlara İlişkin Duyuru (Eylül 2026)” kapsamında, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nin 54/A maddesi doğrultusunda ön tahsis süreci başlatıldı.
Ön tahsise açılan alan için bedel 3 bin TL/metrekare olarak belirlenirken, tahsis yöntemi ihale olacak.
Son başvuru 27 Eylül
Yatırım yapmak isteyen girişimcilerin başvurularını 27 Eylül 2026 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının meydip.sanayi.gov.tr platformu üzerinden e-Devlet şifresiyle gerçekleştirmesi gerekiyor.
Alana ilişkin harita bilgilerine de aynı sistem üzerinden ulaşılabilecek.
Başvurular, Bakanlık tarafından belirlenen değerlendirme tablosu ve kriterlere göre puanlanacak.
Kocabaş’tan yatırımcılara çağrı
Başkan Serdal Sefa Kocabaş, Alaçam Göçkün genişleme alanının yatırımcılarla buluşmasının bölgenin üretim, istihdam ve ekonomik kapasitesine katkı sağlayacağını belirtti.
Kocabaş, “Burada hayata geçirilecek yatırımların Alaçam başta olmak üzere bölgemize ve Samsun ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Yatırımcılara çağrıda bulunan Kocabaş, “Yatırım yapmak, üretmek ve istihdam oluşturmak isteyen tüm girişimcilerimizi Alaçam Göçkün genişleme alanındaki bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ön tahsis şartları, değerlendirme kriterleri, ödeme koşulları ve taahhüt yükümlülükleri hakkında bilgi almak isteyen yatırımcıların Samsun Bafra Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.