ALAÇAM GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ'NDE BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN

ALAÇAM GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ'NDE BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN

Samsun'un Alaçam ilçesinde geleneksel Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ünal Karaman kazandı.

A+A-

600 yıllık bir geçmişi olan Alaçam Geyikkoşan Güreşleri, Alaçam Belediyesi tarafından geleneksel olarak tertip ediliyor. Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Güreşleri, Geyikkoşan Mesire Yeri'nde yapıldı. 600 yıllık geçmişi olan Geyikkoşan Yağlı Güreşleri'nde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen güreşçiler kıyasıya mücadele etti. Miniklerin karşılaşmalarıyla başlayan güreşler, pehlivanların kategorileri arttıkça güreş severlerin heyecanlarını da artırdı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda Ekrem Yavuz ile Ünal karaman, finalde karşılaştı. Rakibini yenen Ünal Karaman başpehlivanlığı kazandı. Başaltı güreşlerinde ise Ali İmamoğlu'nu yenen Oktay Sancak birinci oldu. Ağalık yarışını 5 yıldır Geyikkoşan güreş ağalığını sürdüren Hasan Hasan, 40 bin lira ile kazandı.
Geyikkoşan Güreşleri'nin Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilindiğini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar'da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar" dedi. Güreşe yapmış oldukları katkıdan dolayı eski güreşçilere Başkan Uyar tarafından plaket verildi.
Güreşleri ayrıca Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin , PTT Genel Müdürü Osman Tural, SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı ve çok sayıda vatandaş izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.