Alaçam "Dürtmen Yaylası Çilek Hasat Etkinliği" Yapıldı

Alaçam’a 28 kilometre mesafede bulunan Vicikler Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik öncesi mahalle kadınları konuklar için yöresel ürünlerimizden keşkek, yahni, salata, yağlı ve yanıç yaparak misafirlere ikram ettiler.

A+A-

Alaçam’a 28 kilometre mesafede bulunan Vicikler Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik öncesi mahalle kadınları konuklar için yöresel ürünlerimizden keşkek, yahni, salata, yağlı ve yanıç yaparak misafirlere ikram ettiler.
Alaçam Dürtmen yayla şenliklerine AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Jandarma Komutan vekili Yakakent İlçe Jandarma Komutanı Alper Aksu, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Mahalle Muhtarları, çevre mahalle halkı ve çiftçilerimizin katılımı ile gerçekleşti.
Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan yaparak şu ifadelere yer verdi; Alaçam ilçemizde dürtmen yaylası olarak tabir ettiğimiz bu bölge yaklaşık 1,000 metre rakıma sahiptir. Engelli arazi yapısından dolayı küçük ölçekli arazilerin çoğunlukta olması birim alanda katma değeri yüksek ürün yetiştirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Bulunduğumuz bölge iklim ve toprak yapısı ile geçmişte çileği ile nam saldığından çiftçilerimizin bu konuda bilgi ve tecrübeye sahip olması Pazar sorununun olmaması bölgenin çilek üssü olmasında avantaj sağlayacaktır.
Temel hedefimiz; bölgemizde çilek üretimini teşvik ederek “Alaçam Çileği”ni marka haline getirmektir dedi. 
Daha sonra sırasıyla AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz birer konuşma yaparak çiftçilerimize bol kazançlı çilek hasadı dilediler.
Program sonrası Bafra “Adam olacak Çocuk” Folklor ekibi tarafından Ankara, Karadeniz ve Ege yörelerine ait yöresel oyunları seyircilerden tam not aldı.
En güzel çilek üreticisi birincisi Vicikler Mahallesinden İlhan İlhan Göngör’e hediyesini AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, En güzel çilek üreticisi ikincisi Vicikler Mahallesinden Ali Eser’e hediyesini CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Üçüncü olan Umutlu Mahallesinden Güllü Uslu’ya hediyesini Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman verdi.
Program sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu.

alacam-cilek-22.jpgalacam-cilek-44.jpgalacam-cilek-55.jpgalacam-cilek-7.jpg3-900.jpgalacam-cilek1.jpgalacam-cilek1-001.jpg

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.